Ateliers in Bedrijf: Kunst in het Reestdal

8 oktober t/m 17 oktober, Diverse locaties De Wijk, IJhorst en Reestdal in DE WIJK, IJHORST EN REESTDAL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Na een halverwege vanwege corona afgelaste Ateliers in Bedrijf in 2020 gaan we met onze groep kunstenaars in het Reestdal vol goede moed op herhaling in 2021. In de weekenden van 8, 9 en 10 oktober en 15, 16 en 17 oktober bent u van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: locatie De Schuur is ...

Lees meer

Na een halverwege vanwege corona afgelaste Ateliers in Bedrijf in 2020 gaan we met onze groep kunstenaars in het Reestdal vol goede moed op herhaling in 2021. In de weekenden van 8, 9 en 10 oktober en 15, 16 en 17 oktober bent u van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: locatie De Schuur is op zondag gesloten. Kijk voor meer informatie, de folder en een routekaart op www.ateliersinbedrijf.nl.

Kunstliefhebbers kunnen in het 2e en 3e weekend van oktober weer een bezoek brengen aan de kunstmanifestatie Ateliers in Bedrijf! – Kunst in het Reestdal. Naast exposities op diverse locaties zijn de deelnemende kunstenaars ook aan het werk en geven uitleg over de gebruikte technieken. Dat maakt het voor veel bezoekers extra interessant. Het ziet er soms zo gemakkelijk uit, maar als je wat meer van de technieken en de werkwijze weet, dan snap je ook waarom het soms maanden duurt voor een kunstwerk af is.

Inspiratie uit het Reestdal
Alle deelnemende kunstenaars van Ateliers in Bedrijf! wonen en werken in het Reestdal of omgeving en laten zich veelal inspireren door natuur, landschap en cultuurhistorie. De deelnemende kunstenaars/locaties in 2021 zijn: Kunstcentrum Hofstede Duet van Han van Hagen (etsen) en Lia van Rhijn (keramiek), Beeldenatelier Wildschutserve van Bert Denneman (brons) en Olga de Lange (steen), De Schuur van Maarten ’t Hart (tekeningen en olieverven) en Annelies ’t Hart (potloodtekeningen). Sinds vorig jaar doen twee nieuwe locaties mee: Rabbinge is de prachtige woon- en werkplek van Gert Oosterwijk (tekeningen, schilderijen en etsen). Bij Biologische boerderij De Pieperij is schilder Jeffrey Brok uit Oosteinde aan het werk. Hij werkt bijna altijd in de open lucht en toont in de deel van de boerderij zijn schilderijen van het Reestdal-landschap. Twee bekende hedendaagse impressionisten uit Groningen, Annemiek Vos en Karel Buskes, zijn gastexposant bij Beeldenatelier Wildschutserve. Hun werk is daar nog te zien t/m 31 oktober.

Genieten van Reestdal
De totale afstand tussen de ateliers is ongeveer 15 km. Onderweg kun je met de auto, fietsend of wandelend het prachtige Reestdal verkennen. Informatie over de natuur vind je in bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest en het informatiecentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap in De Stapel. Beide zijn ondergebracht in oude, traditionele boerderijen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.ateliersinbedrijf.nl. Hier kun je ook de folder en de kaart met locaties downloaden. De dan geldende coronaregels zijn van toepassing en toegangsregels kunnen per locatie verschillen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 8 oktober 2021 : 11:00 - 17:00
za 9 oktober 2021 : 11:00 - 17:00
zo 10 oktober 2021 : 11:00 - 17:00
vr 15 oktober 2021 : 11:00 - 17:00
za 16 oktober 2021 : 11:00 - 17:00
zo 17 oktober 2021 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Diverse locaties De Wijk, IJhorst en Reestdal

7957 CB DE WIJK, IJHORST EN REESTDAL

Gerelateerde evenementen

Loader