Authentieke Ringrijderij

13 augustus, Centrum in BLOKZIJL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Blokzijl staat alweer aan de vooravond van een prachtig evenement n.l. de traditionele jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen Na twee jaar geen ringrijderij te hebben georganiseerd in verband met de corona, is de organisatie er toch weer in geslaagd om dit evenement weer op ...

Lees meer

Blokzijl staat alweer aan de vooravond van een prachtig evenement n.l. de traditionele jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen

Na twee jaar geen ringrijderij te hebben georganiseerd in verband met de corona, is de organisatie er toch weer in geslaagd om dit evenement weer op de kalender te krijgen.

Wij kunnen het publiek weer een prachtig deelnemersveld aanbieden aldus Ludwig Lassche van de organisatie.

Tot op heden hebben 15 combinaties zich opgegeven, waaronder een vierspan pony’s van Dhr. Gosker uit IJhorst , verder hebben wij bekende namen weer op de deelnemerslijst staan zoals Meine Woudsma uit Sint Nicolaasga, en Wilco Zijlstra uit Munnekeburen, en uit onze omgeving zullen Allard Zwaan en Jos Mooijman en dochter Mooijman uit Oldemarkt deelnemen.

Ook Mevr. Laura Giesen, uit Kraggenburg zal voor de eerste keer deelnemen met haar Haflinger en een Authentieke Marktwagen uit Zwitserland.

De Ringrijderij zal dit jaar alweer voor de 21e keer worden gehouden, en de organisatie is dit jaar wederom in handen van de VTRB (Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl)in samenwerking met de Friese Aanspanning

Er kunnen zich nog enkele combinaties opgeven, maar het maximum is 20 deelnemers. Voor opgave kunt u mailen of bellen naar llassche@hetnet.nl of telef.; 0527-291514

De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een authentiek rijtuig en de deelnemers zelf moeten ook in een passend kostuum verschijnen alsook de steekster en eventuele bijrijders.

Er zijn voor de prijswinnaars weer een aantal prachtige bekers beschikbaar gesteld waaronder de winnaar met de meest behaalde punten.

En ook voor het schoonste geheel Friese Ras en Overige Ras zijn bekers beschikbaar.

Een deskundige jury, welke bestaat uit een viertal personen en aangevuld met twee personen voor de beoordeling van het schoonste geheel, zal het geheel in goede banen leiden.

Het evenement is gratis te bezoeken maar de organisatie zal een vrijwillige bijdrage vragen voor het uit te geven programma blad, dit om een volgend jaar ook dit evenement weer te kunnen organiseren.

Lees minder

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 19:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Centrum

8356 DV BLOKZIJL