Autisme en contact

27 mei, Stadskerk Emmen in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Autisme en contact hebben alles met elkaar te maken. Voor veel mensen met autisme is het leggen en onderhouden van contact een uitdaging. Hoe gaan zij om met familie en vrienden? Wat vinden ze lastig of prettig in contact met professionals? Verschillen in sociale interactie is één van de twee hoofd...

Lees meer

Autisme en contact hebben alles met elkaar te maken. Voor veel mensen met autisme is het leggen en onderhouden van contact een uitdaging. Hoe gaan zij om met familie en vrienden? Wat vinden ze lastig of prettig in contact met professionals?

Verschillen in sociale interactie is één van de twee hoofdkenmerken van autisme volgens de DSM-5, het handboek van psychiaters. De eerste psychiaters die over autisme schreven definieerden autisme zelfs als een contactstoornis.

In dit symposium verkent Autisme Digitaal samen met u dit onderwerp. Dit doen ze door mensen met autisme zelf aan het woord te laten, over hun ervaringen met contact of over hun kennis van dit onderwerp. Dit symposium wordt volledig georganiseerd en ingevuld door mensen met autisme.

In de pauze is informatie te krijgen hoe u of uw cliënt praktisch aan de slag kan met autisme en contact. Er is bijvoorbeeld informatie over trainingen, over gespreksgroepen in Emmen en Groningen en over een online contactprofiel.

Aanmelding is verplicht, via de website van Autisme Digitaal.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 27 mei 2022 : 13:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

Toelichting: aanmelding verplicht, via de website van Autisme Digitaal.

Waar is het?

Stadskerk Emmen
Van Schaikweg 59
7811 KK EMMEN
https://www.stadskerkemmen.nl