Avondwandelen door het eeuwenoude Rysterbosk

8 juli, Hoofdingang Rijsterbos (Marderleane) in RIJS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met de ondergaande zon en de majestueuze bomen om ons heen, trekken we er ’s avonds op uit, begeleid door een natuurgids van It Fryske Gea. Maak kennis met het Rysterbosk In de 17de eeuw werd het Rysterbosk door de adellijke familie De Wildt aangelegd. In eerste instantie werd het bos in barokstijl...

Lees meer

Met de ondergaande zon en de majestueuze bomen om ons heen, trekken we er ’s avonds op uit, begeleid door een natuurgids van It Fryske Gea.

Maak kennis met het Rysterbosk
In de 17de eeuw werd het Rysterbosk door de adellijke familie De Wildt aangelegd. In eerste instantie werd het bos in barokstijl aangelegd en kenmerkte het zich door rechte lijnen. Het bos kreeg ook economische betekenis door het kappen van eikenhakhout. Er werd zelfs geprobeerd tabak te telen, maar dat mislukte. In de Tweede Wereldoorlog braken er donkere tijden aan voor het bos. Toen lanceerden de Duitsers vanuit het bos V2-rakketen richting Engeland. Ben je benieuwd naar deze bijzondere verhalen en de natuur in het Rysterbosk? Ga dan mee op deze wandelexcursie.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 8 juli 2022 : 19:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)