Bach en de Noorderlingen

20 mei in Der Aa-kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Jubileumconcert van Cantatrix met één van de mooiste programma's die ze de afgelopen 25 jaar hebben uitgevoerd. De motetten van Johann Sebastiaan Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de polyfone kunst. Ze vormen geen samenhangende cyclus of iets soortgelijks. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl.

Hoewel de motetten totaal verschillend zijn van structuur hebben ze gemeen dat ze veel worden uitgevoerd rondom Pasen. Zo niet de Noorderlingen. Het programma herbergt niet voor niets de term de “Noorderlingen”.
Hiermee wordt aandacht besteed aan de ongeëvenaarde rijkdom, creativiteit, van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijk buren.

Met dit programma wordt het “muzikale bewijs” geleverd dat de muziek van alle tijd is. Dit programma heeft de titel “Bach en de Noorderlingen” omdat er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen en ook verrassende overeenkomsten.

Naast contrasten loopt er ook een verbindend element door dit programma om het tot een artistiek geheel te smeden: Het gaat in alle gevallen over het lijden en de eenzaamheid van de mens eindigend in een hoopvol slot.

Cantatrix is ervan overtuigd dat ook dit programma zal resulteren in een onderhoudend concert waarin zowel bekende als minder bekende koormuziek een zo breed mogelijk publiek zal bereiken.

Links

www.cantatrix.nl

Data en tijden

za 20 mei 2017 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Volwassen : € 15.00
Kinderen : € 15.00
65 plus : € 15.00
CJP : € 15.00

Toelichting: voor donateurs geplaceerde plaatsen.

Waar is het?

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB GRONINGEN
050 3181433
www.aakerk.nl
info@blgroningen.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen