Bach in Leermens

1 juli, NH Kerk in LEERMENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Robert Koolstra (klavecimbel); klassiek. Programma Toccata e-moll Bwv 914 Preludium & Fuga a- moll Bwv 865 Preludium & Fuga D-dur Bwv 874 Concerto d-moll (naar Marcello) Bwv 974 Preludium & Fuga f-moll Bwv 857 Preludium & Fuga c-moll Bwv 847 Engelse suite in g-moll Bwv 808 Klavecinist en artisti...

Lees meer

Robert Koolstra (klavecimbel); klassiek.

Programma

Toccata e-moll Bwv 914
Preludium & Fuga a- moll Bwv 865
Preludium & Fuga D-dur Bwv 874
Concerto d-moll (naar Marcello) Bwv 974
Preludium & Fuga f-moll Bwv 857
Preludium & Fuga c-moll Bwv 847
Engelse suite in g-moll Bwv 808

Klavecinist en artistiek leider Robert Koolstra is de uitdaging aangegaan om het hele klavecimbelwerk van J.S.Bach te gaan uitvoeren. Deze uitvoeringen vinden plaats in kleine oude kerkjes op het Groninger platteland waar normaal (bijna) geen concerten zijn. Het klavecimbel is bij uitstek een uitermate geschikt instrument voor deze kleinere akoestisch interessante ruimtes. Het uitvoeren van het hele klavecimbelwerk is een meerjarenplan (ca.20 concerten). Gaat u mee op avontuur met Bach door het Groninger land?

Deze keer komen wij aan in Leermens, één van de oudste kerken van Noord-Nederland. Hier zijn de sporen van de geschiedenis zowel buiten als binnen goed zichtbaar. Op de gewelven zijn schilderingen van de symbolen van de vier evangelisten terug te vinden, op de resten van het doksaal – gereconstrueerd door Henk Helmantel – zijn twee schilderlagen teruggevonden en 15e eeuwse schilderingen op de noord- en zuidwand beelden St. Sebastian, Maria en St. Ursula af.

Muziek op deze locatie zal een bijzondere belevenis zijn, oude muziek op een prachtige historische locatie!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 1 juli 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00
€ 10,00