Back to the Roots

2 juli, Openluchttheater De Koele in APPELSCHA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Motel Westcoast; Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers. Het is januari 2007. Negen artiesten gaan voor de eerste keer op pad langs de theaters onder de naam Motel Westcoast. Ze hopen het Nederlandse publiek enthousiast te kunnen maken voor de sound van de Amerikaanse westkust. Dat is niet a...

Lees meer

Motel Westcoast; Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers.

Het is januari 2007. Negen artiesten gaan voor de eerste keer op pad langs de theaters onder de naam Motel Westcoast. Ze hopen het Nederlandse publiek enthousiast te kunnen maken voor de sound van de Amerikaanse westkust. Dat is niet alleen een muziekstroming, het is ook een gevoel. En het was 14 jaar geleden maar zeer de vraag of dat gevoel bij het publiek zou overkomen.

In januari 2019 kan die vraag alleen maar met een volmondig ‘ja’ worden beantwoord. Motel Westcoast is dit jaar begonnen aan de 7e tour door theaters in Nederland en bezoekt inmiddels ook Duitsland en België. Zo’n 175.000 bezoekers hebben in de loop der jaren de magie van de Amerikaanse Westcoastmuziek in hun hart gesloten en het enthousiasme van de leden van Motel Westcoast kunnen meebeleven.

De man waarmee het allemaal begon is zanger van De Kast, Syb van der Ploeg.
“Ik ben geboren in 1966, midden in de flowerpower tijd. Ik groeide op met muziek van The Eagles, The Beach Boys en Crosby, Stills & Nash dus je kunt zeggen dat ik de Westcoastmuziek met de paplepel ingegoten heb gekregen. In 2002 was ik op uitnodiging van de band Venice een maand lang in California. Daar kwam ik in contact met allemaal Westcoast muzikanten en ik kreeg ik het idee om een theatervoorstelling te gaan maken met deze prachtige muziek. De nadruk ligt in dit genre op de meerstemmige zang en het duurde dan ook even voordat ik de perfecte stemmen voor dit project had gevonden.”

Zanger Julian Thomas werd door Syb benaderd om mee te gaan op avontuur en hij was daar meteen voor in. “Ik was net bezig om mijn eigen zangcarrière op te bouwen. Een eenmanszaak waarin je alle beslissingen ook alleen moet nemen. Met Motel Westcoast is daar een extra dimensie bijgekomen. Ik deed ook ineens dingen samen. Dat voelde als een soort familie. Het is heerlijk om daar deel van uit te maken. En het is ook een uitdaging om met de anderen steeds een nieuw programma samen te stellen. Soms snap ik de keuze van een bepaalde song in eerste instantie niet zo maar als de show dan klaar is valt alles toch ineens op z’n plek.”

Ook zanger Edward Reekers maakt vanaf de eerste tour deel uit van het Motel Westcoast team. “Ik heb Syb leren kennen tijdens een project van de band Kayak, waar ik toen leadzanger was. Het klikte meteen tussen Syb en mij. Toen hij me vroeg om mee te doen met Motel Westcoast heb ik geen moment getwijfeld. Meerstemmige zang heeft altijd al mijn grote belangstelling gehad. Hoe je verschillende stemvoeringen samen kunt voegen tot één harmonisch geheel is echt fascinerend. Ik ben inmiddels degene binnen de groep die de medleys mag maken en ook één of meerdere songs mag bewerken in een uitvoering met alleen stemmen, een zogenaamde á capella. Heerlijk om te doen!”

Sinds enige jaren is ook Brenda van Aarsen toegetreden tot het collectief. Als enige dame staat zij haar vocale mannetje in een herengezelschap. “Ik vind het heerlijk om met de band elke keer weer op ontdekkingstocht te gaan langs de vele rijkdommen die de muziekgeschiedenis ons te bieden heeft. In het theater krijgen wij als muzikanten bij uitstek de gelegenheid om bijzondere en soms delicate nummers te spelen. En dat is iets waar ik elke keer weer dankbaar voor ben en enorm van geniet.”

Helaas is er de afgelopen 2 jaar bijna geen optreden geweest door de corona pandemie, maar zoals de berichten nu zijn staat Motel Westcoast op Zaterdag 2 juli 2022 in het openluchttheater De Koele te Appelscha.

Zoals elke keer heeft ook de tour van 2022 een thema. Back to the roots. Betekent dat voor de vocalisten ook dat ze teruggaan naar hun eigen roots? 
“Mijn muzikale roots komen ruimschoots aan bod in deze editie”, aldus Syb. “Het is elke keer weer een puzzel om de input van alle 9 muzikanten tot een mooi geheel te kneden. Iedereen beleeft de show op zijn eigen manier. Maar het is ook dit jaar weer gelukt en als we op het podium staan waan ik me weer in de warme Californische zon!” 

Er komt van alles voorbij, zoals nummers van James Taylor, Crosby Stills & Nash, Linda Ronstadt, Toto en natuurlijk The Eagles, maar ook stukken van recentere datum zoals van Buckshot LeFonque. De aanstekelijke muziek zorgt avond aan avond voor een dampende locatie vol enthousiaste muziekliefhebbers. Sommigen zien hun jeugd weer aan zich voorbij trekken, anderen ontdekken nieuwe muzikale pareltjes maar voor iedereen geldt : het is genieten. Nu alweer 14 jaar. En dat had niemand van het gezelschap in 2007 durven dromen. Julian Thomas verwoordt het als volgt. “Ik dacht toen dat we misschien wel 2 seizoenen zouden kunnen draaien. En nu gaan we voor de 7e keer? Gekkenhuis!”

Lees minder

Links

€ 27,75

Back to the Roots

2 juli, Openluchttheater De Koele, APPELSCHA

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 27.75

Waar is het?

Openluchttheater De Koele
Bosberg 3A
8426 GN APPELSCHA

€ 27,75

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen