Barbican String Quartet

8 december, Koepelkerk in SAPPEMEER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Barbican Strijkkwartet in de Koepelkerk van Sappemeer, met werken van Haydn, Janácek, Clarke en Bartók Het Europese Barbican String Quartet werd opgericht in 2014 aan de Guildhall School of Music en Drama te Londen, waar alle vier de musici studeerden. Primarius van het kwartet is het Nederlandse v...

Lees meer

Barbican Strijkkwartet in de Koepelkerk van Sappemeer, met werken van Haydn, Janácek, Clarke en Bartók

Het Europese Barbican String Quartet werd opgericht in 2014 aan de Guildhall School of Music en Drama te Londen, waar alle vier de musici studeerden. Primarius van het kwartet is het Nederlandse viooltalent Amarins Wierdsma. Na naam gemaakt te hebben in Londen bij het winnen van het St Martin in the Fields Kamer Muziek Concours in 2018, brak het kwartet internationaal door met de eerste prijs én publieksprijs bij het Joseph Joachim Kamermuziek Concours Weimar.

In Nederland is het kwartet zeer actief. De vier musici traden meerdere malen op tijdens het Grachten Festival Amsterdam, speelden in het Concertgebouw en live op Radio 4. In het Verenigd Koninkrijk werd het kwartet verkozen als Young Concert Artist Trust Finalisten 2020 en zijn ze Kirckman Young Artists en St John’s Smith Square Young Artists 2020. Ook maakten ze in 2017 hun debuut in de Wigmore Hall. In 2020-21 was het kwartet onder meer te zien en te horen in Bordeaux, Weimar, natuurlijk Londen, Amsterdam en Madrid, waar het studeert bij Günter Pichler, voormalig primarius van het Alban Berg Kwartet.
Sinds 2017 is het Barbican Kwartet deel van het Belcea trust en sinds kort zijn ze in residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam.

Het kwartet is dankbaar voor de ondersteuning van meerdere fondsen zoals: Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NL), de Canimex Group (CA), het Hattori Fonds (UK) de Royal Philharmonic Society (UK) en Irene Steels Wilsing (DE).

Programma
Joseph Haydn - Strijkkwartet op. 50/2
Leos Janácek - Strijkkwartet nr. 2 ‘intieme brieven’

Pauze

Rebecca Clarke - Poem
Béla Bartók - Strijkkwartet nr. 4

Lees minder

Links

Data en tijden

do 8 december 2022 : 20:00 - 22:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 16.50 € 16.50
CJP : € 10.00 € 10.00

Waar is het?

Koepelkerk
Noorderstraat 167
9611 AD SAPPEMEER
0598 390777