BarokOpera Amsterdam - Reis naar de Maan

5 januari 2023, Posthuis Theater in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kameropera. Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo is Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesboeken als ‘Van de aarde naar de maan’ en ‘De reis om de maan’. In datzelfde jaar pakt ook Jacques Offenbach het onderwerp op en brengt hij met ‘Voyage de la lune...

Lees meer

Kameropera.

Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo is Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesboeken als ‘Van de aarde naar de maan’ en ‘De reis om de maan’. In datzelfde jaar pakt ook Jacques Offenbach het onderwerp op en brengt hij met ‘Voyage de la lune’ maanreizen naar de operavloer. Het is een van de mooiste partituren van de Franse componist, die een onnavolgbaar talent voor luchtigheid en gevoelige melodieën had, over een tomeloze positieve energie beschikte en een eigenzinnige kijk op de liefde had.

BarokOpera Amsterdam pakt Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera op en vertaalt het werk naar het hier en nu in ‘Reis naar de Maan’, waarin een verwende prins naar de maan reist en daar als een blok valt op Fantasia.

Voor de creatie werkt het gezelschap nauw samen met het Belgische acrobatenduo Vilja, dat garant staat voor adembenemende scènes. Laat je door een uitgebreide cast van operazangers, instrumentalisten en acrobaten meevoeren naar een universum zonder zwaartekracht in Offenbachs feestelijke werk.

Lees minder

Data en tijden

do 5 januari 2023 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 30.00

Waar is het?

Posthuis Theater
Fok 78
8441 BR HEERENVEEN
0513 619494
www.posthuistheater.nl
info@posthuistheater.nl