Bas- & Gitaardag

21 augustus, Het Bolwerk (Noorderkerkzaal) in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Masterclasses van Theo de Jong en Peter Tiehuis. Samen met Kunstencentrum Atrium organiseren we op zaterdag 21 augustus de derde editie van de Bas & Gitaardag! Voor de snaarridders is dit een uitgelezen kans om je skills uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen. Ieder jaar vinden op deze da...

Lees meer

Masterclasses van Theo de Jong en Peter Tiehuis.

Samen met Kunstencentrum Atrium organiseren we op zaterdag 21 augustus de derde editie van de Bas & Gitaardag! Voor de snaarridders is dit een uitgelezen kans om je skills uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen.

Ieder jaar vinden op deze dag masterclasses plaats, die deze editie door gitarist Peter Tiehuis en bassist Theo de Jong worden verzorgd. 's Avonds is er een optreden van de band T5, die hun meesterlijke jazz fusion zullen laten horen. Naast Tiehuis en De Jong bestaat dit kwintet uit Karel Boehlee (toetsen), Jasper van Hulten (drums) en Martin Verdonk (percussie).

Peter Tiehuis – 16:00 uur
Peter Tiehuis is een van de beste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland. De geboren Almeloër begon als 9-jarige met klassiek gitaar en stapte later over naar de elektrische gitaar. Hij voltooide een klassieke studie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en jazz bij Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ondertussen speelde Peter in diverse rock- en soulformaties.

Peter is een veelgevraagde gitarist en heeft aan veel radio- en televisieregistraties en albumopnames meegewerkt. In Nederland, maar ook in Duitsland, België en Engeland. Zo speelde hij in onder meer The Skymasters, Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner’s ‘Ballad Joint’, The Wolfgang Haffner Band, The Chris Hinze Combination en het Metropole Orkest.

Ook werkte Peter samen met een lange lijst Nederlandse en buitenlandse artiesten. Bijvoorbeeld: Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Hans Vermeulen, Humphrey Campbell, Toots Thielemans, Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Elvis Costello en Herbie Hancock. Je kunt hem ook kennen van de Paul Berner Band, de Toon Roos Group en de Fay Claassen Band. Verder is Peter (gast)docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Theo de Jong – 14:00 uur
Theo de Jong kan werkelijk alle kanten op met zijn basgitaar. De in Nederland en België wonende bassist werkte samen met (inter)nationale artiesten als Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange en Gino Vannelli. Hij speelt ook in Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf Trio, Fay Claassen en Catharsis. Ook als docent heeft Theo veel ervaring. Niet alleen is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrechts Conservatorium, ook reist hij sinds 1985 heel Europa door om inspirerende workshops en masterclasses te geven.

Leerlingen van Kunstencentrum Atrium hebben tot 8 maart om 12:00 uur met voorrang gelegenheid zich in te schrijven, daarna kan iedereen zich opgeven voor de masterclasses.
Er zijn ook combi-tickets beschikbaar voor zowel de masterclasses als het afsluitende concert van T5. Voor deze tickets kun je in het bestelproces kiezen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 augustus 2021 : vanaf 13:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het Bolwerk (Noorderkerkzaal)
Oud Kerkhof 11
8601 EC SNEEK
0515 431400

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader