Bedrog

13 mei t/m 19 mei, Park Vijversburg in TYTSJERK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

WIG speelt BEDROG van Pinter met een twist BEDROG (Betrayal, 1978) wordt gezien als één van Harold Pinters beste stukken. Hoewel minder absurd of politiek geladen dan Pinters overige werk, ontleedt het stuk thema’s als liefde en trouw met precisie, met Pinters eigen affaire als belangrijke inspira...

Lees meer

WIG speelt BEDROG van Pinter met een twist

BEDROG (Betrayal, 1978) wordt gezien als één van Harold Pinters beste stukken. Hoewel minder absurd of politiek geladen dan Pinters overige werk, ontleedt het stuk thema’s als liefde en trouw met precisie, met Pinters eigen affaire als belangrijke inspiratiebron.

Tijdens Toch (zeven beroemde scènes uit het wereldrepertoire, 2020) speelde WIG al een scène uit dit stuk, en dat smaakte naar meer. WIG Producties houdt van uitdagingen. In voorstellingen, trainingen en workshops is WIG voortdurend op zoek naar verdieping, verbreding, vernieuwing en verrassing.

Vreemdgaan, overspel, buitenechtelijke liefde zijn thema’s van alle tijden. Hoewel je in 2022 je geliefde net zo hard kunt belazeren als in 1978, is er sindsdien veel veranderd in de verhouding tussen man en vrouw. Het beeld van stofzuigende, kokende vrouwen die tafelkleedjes meenemen als souvenir voor het thuisfront is niet meer van deze tijd. Wat als de rollen worden omgedraaid?

Daar waar Pinter BEDROG schreef voor twee mannen en één vrouw, speelt WIG BEDROG met twee sterke powervrouwen en één zorgzame huisman.

In BEDROG worden Jerry en Robert gespeeld door Kimberley Piek en Catrien van der Molen als Jill en Robin. Emma wordt gespeeld door Jan Tiede Bouma als Emmet.

Emmet en Robin zijn getrouwd, Jill is de beste vriendin van Robin. Jill en Emmet zijn minnaars, maar Jill weet niet dat Robin weet heeft van de affaire. Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding met halve waarheden, dubbelzinnigheden, onvolledige bekentenissen en misverstanden.

Het publiek ziet dit verhaal achterstevoren: het begint als de affaire al is afgelopen en eindigt negen jaar eerder, bij de eerste liefdesverklaring. Ex-geliefden staan aanvankelijk met bekoelde passie tegenover elkaar, maar in de loop van de stuk wakkert het vuurtje steeds meer aan.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 13 mei 2022 : 20:00 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Park Vijversburg
Swarteweisein 2
9255 JB TYTSJERK
0511 432427
www.vijversburg.nl
info@vijversburg.nl

€ 20,00