Beelden van Oorijzers

12 oktober t/m 31 december, Pilat & Pilat in TWIJZEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanaf 1 oktober tot het einde van dit jaar kunt u het resultaat zien van een project van 2 ambachtslieden die elkaar treffen aan de rand van hun vakgebied. ?Door een toevallige ontmoeting hebben Gjalt Pilat en Nynke Gardenier elkaar in 10 woensdagmiddagen geïnspireerd bij het maken van de ‘beelden v...

Lees meer

Vanaf 1 oktober tot het einde van dit jaar kunt u het resultaat zien van een project van 2 ambachtslieden die elkaar treffen aan de rand van hun vakgebied. ?Door een toevallige ontmoeting hebben Gjalt Pilat en Nynke Gardenier elkaar in 10 woensdagmiddagen geïnspireerd bij het maken van de ‘beelden van oorijzers’. Zij verrasten zichzelf, elkaar en wellicht ook u!

Na het overlijden van Sytze en Hyke Pilat van het kostuummuseum ‘De Gouden Leeuw’ ontmoetten Gjalt en Nynke elkaar bij het beschrijven van de nalatenschap van dit levenswerk van Sytze en Hyke. Hierna bleef een stapeltje rafelige onedele oorijzers over. Deze oorijzers prikkelden Gjalt om ze een nieuwe vorm en ziel te geven. Hij vroeg Nynke om dit project samen op te pakken en zo dienden de oorijzers als basis en uitgangspunt voor de beelden die eind dit jaar te zien zijn in de galerie van Pilat & Pilat.

Gjalt Pilat is houtbewerker, vormgever en eigenaar van Pilat & Pilat, Nynke Gardenier is edelsmid, taxateur van juweliersartikelen en verkoopt antieke sieraden.

Naast deze expositie worden sieraden getoond die gemaakt zijn door Nynke. Er wordt een serie sieraden tentoongesteld die een conceptuele basis heeft. Deze sieraden zijn op een verrassende manier te dragen en te combineren. Een andere serie sieraden heeft antiek textiel als basis. ??Wij hopen u eind dit jaar, voor deze expositie, te verwelkomen in de galerie van Pilat & Pilat.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 12 oktober 2021 t/m vrijdag 31 december 2021

dinsdag : 11:00-16:00
woensdag : 11:00-16:00
donderdag : 11:00-16:00
vrijdag : 11:00-16:00

Toelichting: tevens za 30/10 en 27/11 open

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Pilat & Pilat
Tsjerkerbuorren 40
9286 GC TWIJZEL

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader