Beestenbende

21 augustus 2021 t/m 22 januari 2022, Kunstwinkel Ogenblik in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zeven kunstenaars maken er tijdens deze expositie een beestenbende van. Er zijn vogels, vissen, buffels, slangen en ook kleine kriebelbeestjes. Ze staan, hangen, lopen, klimmen, zwemmen en vliegen voorbij. Een kleurige, inspirerende beestenbende. “Hoezo beestenbende?” zegt Elbrich Wartena-Wind. “D...

Lees meer

Zeven kunstenaars maken er tijdens deze expositie een beestenbende van. Er zijn vogels, vissen, buffels, slangen en ook kleine kriebelbeestjes. Ze staan, hangen, lopen, klimmen, zwemmen en vliegen voorbij. Een kleurige, inspirerende beestenbende.

“Hoezo beestenbende?” zegt Elbrich Wartena-Wind. “De meest dieren hebben hun zaakjes prima op orde! Ze weten wie ze moeten volgen en voegen zich al eeuwen in oude patronen. Ze communiceren en dagen uit als hun instinct dat aangeeft. Ze jagen en gebruiken niet meer dan ze nodig hebben om te leven”. Haar werk voor dit thema bestaat uit leuke geordende collages van diverse dieren ingelegd in dienbladen.

Allart Okx maakt bijzondere lichtobjecten. Opvallend is de ‘Slangendans’ waar gif en heling elkaar ontmoeten in een spannende choreografie.

“Dieren maken het leven en de wereld mooier” vindt Hanneke Luit. “Er zijn uitzonderingen natuurlijk waar we minder blij mee zijn maar ook die soorten hebben hun plaats in de voedselketen en zijn van belang voor moeder natuur”. Voor de expositie ‘Beestenbende’ heeft ze een prachtige foto van een Schotse Hooglander gemaakt waarbij kracht- en zachtaardigheid samenkomen.

Nelleke Koot heeft zich met name gericht op insecten, waarbij de vlinder en het lieveheersbeestje favoriet zijn. Zo heeft ze zigzagschilderijtjes met bijen en lieveheersbeestjes; kunstzinnige kijkdoosjes met vaak een humoristisch gedichtje over een of ander dier en mobiles met vlinders van dun doorzichtig papier. Bij een beetje wind lijken deze vlinders echt te fladderen.

Met haar olieverfschilderijen van de koi laat Gerda Douma zien, dat ze niet alleen geweldig kan schilderen, maar ook goed kan observeren. Koi (Nishikigoi) is de nationale vis van Japan en betekent Karper.De koi met het witte lichaam en duidelijke oranje vlekken heet Kohaku en die met rode en zwarte vlekken heet Sanke.

Hannie Damen heeft gekozen voor het maken van een blauwe reiger, een prachtige statige vogel. Dit keer geen aquarel, maar een vogel van textiel. Het is een hele uitdaging om het karakter van de reiger al hakend te laten ontstaan, wat haar door te experimenteren met haaknaald, wol, staalborstel en ijzerdraad zeker is gelukt.

Sjouck de Vries werkt al jaren met textiel. Naast haar bijzondere kleding met o.a. bijen maakt ze ook driedimensionaal werk. Zo heeft ze speciaal voor dit thema van resten van haar zeefdrukkleding vlinders en een ‘pop’ gemaakt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 21 augustus 2021 t/m zaterdag 22 januari 2022

dinsdag : 12:00-18:00
woensdag : 12:00-18:00
donderdag : 12:00-18:00
vrijdag : 12:00-18:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstwinkel Ogenblik
Tweebaksmarkt 70
8911 KZ LEEUWARDEN
06-46581202
www.ogenblik-leeuwarden.nl
info@ogenblik-leeuwarden.nl

Gerelateerde evenementen

Loader