Beethoven, Egmont & Mendelssohn: Walpurgisnacht

18 juni, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Apollo Ensemble (11 musici) & 8 solisten Beethoven: ‘Egmont’ & Mendelssohn: ‘Walpurgisnacht’ Verhalen over Vrijheid, Muziek op teksten van Goethe In ‘Egmont’ wordt het verhaal van de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont verteld, een moedig man, die tijdens de tachtigjarige oorlog steeds hoopte...

Lees meer

Apollo Ensemble (11 musici) & 8 solisten

Beethoven: ‘Egmont’ & Mendelssohn: ‘Walpurgisnacht’

Verhalen over Vrijheid, Muziek op teksten van Goethe

In ‘Egmont’ wordt het verhaal van de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont verteld, een moedig man, die tijdens de tachtigjarige oorlog steeds hoopte met diplomatie en overleg tot resultaat te komen. Hij moest het met de dood bekopen. Het verhaal over de ‘eerste Walpurgisnacht’ loopt beter af. Een oud Germaans gebruik, een heidense viering op de berg Brockes in de Harz, mag niet meer plaatsvinden van de christenen. Maar met humor en list wordt deze kwestie opgelost.

Proramma

• Ludwig van Beethoven (1770-1827) – ‘Egmont’ Op. 84
• Felix Menselssohn-Bartoldy (1809-1847) – ‘Die Erste Walpurgisnacht’ Op. 60

Apollo Ensemble & 8 solisten
Renate Arends & Elisabeth Blom, sopraan
Franske van der Wiel & Rosina Fabius, alt
Francis Ng & Pablo Gregorian, tenor
Michiel Meijer & Bert van de Wetering, bas

Daphne Oltheten & Tomoe Badiarova, viool
Yoshiko Morita, altviool ; Jacopo Ristori, cello ; Jesse Solway, contrabas ; Florencia Gomez, fluit ; Robert de Bree, hobo ; Alejandro Fariña, clarinet ; Stefan Blonk, hoorn ; Thomas Oltheten, fagot ; Rob van der Sterren, slagwerk
Marleen Prins, regie

Het Apollo Ensemble, opgericht in 1992, is uitgegroeid tot een van Europa’s meest bijzondere kamermuziekgroepen voor oude muziek. De groep speelt zowel bekend als onbekend repertoire van barok tot eerste helft 20e eeuw. Om de diversiteit aan klankkleuren van de muziek in deze tijdspanne volop te benutten spelen ze op historische instrumenten.

De spelers van het Apollo Ensemble zijn internationale topmusici die als kerngroep in diverse bezettingen met elkaar musiceren, van kleine triobezetting tot orkestbezetting. Onder de artistieke leiding van David Rabinovich heeft het ensemble de afgelopen 20 jaar steeds haar grenzen verlegd van aanvankelijk voornamelijk muziek uit de barok, via de klassieke en romantische stijlen tot aan de 12 toons-muziek van de 20e eeuw. – 15 – In de programmering worden ook combinaties van diverse stijlperiodes gemaakt. Zo zijn er programma’s met de combinatie Stravinsky & Bach of Schütz & Distler.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 juni 2022 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: https://harmonie.nl/agenda/apollo-ensemble/50948; 's avonds in de kerk.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00