BeingHere

24 augustus t/m 2 oktober, Aerden Plaats in OUDEBILDTZIJL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In haar kindertijd was poppenkleertjes maken en borduren het grootste plezier van Wies. Ze werd lerares Kunstnaaldwerk en Handwerktechnieken, later docent Beeldende Vorming aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Wies staat bekend om haar eigen kijk op onderwijs. Ze geeft nog steeds regelmatig ...

Lees meer

In haar kindertijd was poppenkleertjes maken en borduren het grootste plezier van Wies. Ze werd lerares Kunstnaaldwerk en Handwerktechnieken, later docent Beeldende Vorming aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Wies staat bekend om haar eigen kijk op onderwijs. Ze geeft nog steeds regelmatig consulten, lezingen en assessments.

Haar vader was rentmeester van het Brabants Landschap. Hij wees haar op de plannen voor die gebieden, hoe ze zouden worden ingericht en leerde haar zien dat een omgeving ruimte is, uit vormen bestaat, dat je het kunt beïnvloeden en veranderen. Ze werd zich bewust van het verschijnen en verdwijnen wanneer je je verplaatst.

Naast haar docentschap heeft Wies vele projecten in textiel uitgevoerd. Al vanaf de jaren 60 had haar werk een experimenteel karakter. Het was o.a. te zien in het Drents Museum, Gemeente Museum Arnhem, Textiel Museum Tilburg en Fries Museum.

Sinds 1992 werkt ze vanuit langdurige projecten waarbij ze een collectie opbouwt en elk nieuw element een eigen rol laat spelen. De collecties bestaan uit kleding en/of ruimtelijke vormen van textiele materialen die in verschillende combinaties worden toegepast in beeldend theater, fotosessies en installaties. De projecten zijn een soort van reizen geworden. Onderweg zijn, aankomen, verblijven en weer vertrekken. Tijdens het verblijf is het een samenspel met de weersgesteldheden, de omgeving en de acties van Wies.

In het kerkje van de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl is momenteel het project BeingHere te zien.
BeingHere is al vanaf 2014 gaande met telkens een keuze uit de nu 40 kleurrijke opblaasbare objecten die tijdelijk en in zorgvuldig gekozen combinaties geplaatst worden in de natuur, in stedelijke gebieden en in gebouwen. Met de installaties reageert Wies met de objecten op de mogelijkheden en eigenheid van een locatie, waarbij het verrassen door verschijnen en verdwijnen centraal staat. BeingHere was eerder al te zien in o.a. Amberg Dld, Ameland Kunstmaand, Amsterdam Westergasfabriek, Jokmok Zw en Groninger Museum.

Wies Noest, BeingHere, Aerden Plaats Oude Bildtzijl, t/m 25 september
open alle dagen van 10.30 tot 16.30 uur, behalve op dinsdagen en zaterdag 3 september.
www.aerdenplaats.nl - www.wiesnoest.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 september 2022 : 10:30 - 16:30
za 1 oktober 2022 : 10:30 - 16:30
zo 2 oktober 2022 : 10:30 - 16:30

Toelichting: za 3 sep gesloten

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Aerden Plaats
Dominee Schuilingstraat 4-6
9078 WD OUDEBILDTZIJL