Beitske Sikkema en Marja Dijkstra

15 maart t/m 18 mei, Kunsthuis De Woage in HOLLANDSCHEVELD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Beelden en schilderijen. Beitske Sikkema In het werk van Beitske Sikkema is de mens meestal het uitgangspunt. De mens en zijn relatie tot de omgeving, het landschap, of in zijn relatie tot anderen. Kwetsbaarheid en verstilling spelen hierin een rol en het materiaal dat zij daarvoor gebruikt onder...

Lees meer

Beelden en schilderijen.

Beitske Sikkema

In het werk van Beitske Sikkema is de mens meestal het uitgangspunt. De mens en zijn relatie tot de omgeving, het landschap, of in zijn relatie tot anderen. Kwetsbaarheid en verstilling spelen hierin een rol en het materiaal dat zij daarvoor gebruikt ondersteunen deze elementen.
Beitske maakt haar beelden eerst naar waarneming, maar daarna verandert het beeld in iets anders. Zij onderzoekt met vele materiaalexperimenten de expressieve kracht van de verschillende materialen die ze gebruikt zoals hout, keramiek en kunsthars. Zij gaat experimenteren: verhullen, bedekken, weghalen. Lagen creëren. Het werk krijgt daardoor iets geheimzinnigs, een historie en een poëtische uitstraling.

Marja Dijkstra

De fascinatie van Marja ligt bij landschappen of details daaruit. Werken met een groot contrast tussen donker en licht waarbij het zeker niet om weergeven van de realiteit gaat of om weergeven van natuur, maar om te schilderen wat je niet ziet… de sfeer, het onheilspellende, de stilte, het ongrijpbare, het mysterie.
In haar werk is bijna nooit een mens te zien, terwijl hij toch duidelijk aanwezig is.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 16 maart 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kunsthuis De Woage
Riegshoogtendijk 184 184
7913 TD HOLLANDSCHEVELD
06 81670253
www.koosjezomer.nl