Belaagd

28 november, Raadzaal Stadhuis in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Première documentaire ‘Belaagd’ Op maandag 28 november is een gratis toegankelijke voorvertoning van de documentaire 'Belaagd' in Assen. Tijdens Orange the World wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes. In Drenthe is op twee dagen een voorvertoning van de documentaire 'Belaagd...

Lees meer

Première documentaire ‘Belaagd’

Op maandag 28 november is een gratis toegankelijke voorvertoning van de documentaire 'Belaagd' in Assen.

Tijdens Orange the World wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes. In Drenthe is op twee dagen een voorvertoning van de documentaire 'Belaagd', in combinatie met een inleiding door Veilig Thuis Drenthe en Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe.

In de documentaire van Nan Rosens vertellen vrouwen, van jong tot oud, over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, tijdens het uitgaan of thuis. De vrouwen vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. Levenslang op je hoede, altijd rekening houden met gevaar. En als het je overkomt, het schuldgevoel en de schaamte om erover te praten. Op vele plekken in Nederland gaat de documentaire tijdens Orange the World in première vóórdat deze op 9 december op televisie komt.

De première in Assen is in de Raadzaal van het stadhuis, aan de Noordersingel 33. Het programma start om 19.30 uur met een inleiding door Veilig Thuis Drenthe en Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe. De première in Emmen is in het theater van Loods 13, aan de Minister Kanstraat 16. Het programma start om 19.30 uur met een opening door wethouder Dewy Leal en een inleiding door Veilig Thuis Drenthe. Meld je aan via www.veiligthuisdrenthe.nl voor één van de twee filmavonden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vol = vol.

De filmavonden in Drenthe zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen Veilig Thuis Drenthe, 'Orange Emmen', 'Orange The World Assen', Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe, Gemeente Assen, Gemeente Emmen en Filmhuis Emmen.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 28 november 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis