Beleef de passie van de ondernemer en ambachtsman

7 juli t/m 25 augustus, Museum Joure in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Eg...

Lees meer

In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Egberts, nemen je mee op een mini-rondleiding (bijvoorbeeld langs de Jouster klokken) of demonstreren hun oude vak.

Museum Joure, daar maak je het!
Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum laten we je zien hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal!
In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager*. Dat maakt het museum extra leuk op deze donderdagen extra leuk!
*Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijkertijd. Check bij extreme weersomstandigheden ook de site, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema gedaan.

ZomerMaakfabriek voor kinderen
Voor kinderen staat deze zomer weer De Zomermaakfabriek klaar, een programma vol met leuke doe-activiteiten in het hele museum.

Entree (online boeken aanbevolen!)
Voor deze donderdagmiddagen en voor de ZomerMaakfabriek betaalt u geen toeslag, maar alleen de gewone entreeprijs (€8,50 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen). Dat is incl. een lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de heerlijke museumtuin. Tip: boek je kaartje met korting online, dan weet je zeker dat er plek is.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 7 juli 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 8.50 € 8.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar) Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 3.50 (4 t/m 17 jaar ) € 3.50 (4 t/m 17 jaar )

Voorverkoop: via de website.

Waar is het?

Museum Joure
Museumstraat 2
8501 CD JOURE
0513 412283
www.museumjoure.nl
info@museumjoure.nl