geannuleerd

Belvédère: de Friese blik

26 november, Sionskerk in OUDESCHOOT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

We hebben er zin in, kunst in zuid. We mogen weer. De deuren mogen open. U/jij kunt naar binnen. Welkom! Weet u het nog. Ken je ons nog. Wij zijn Zin in Zuid, verbonden aan de PKN Heerenveen. Op het gebied van zingeving en een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal rake...

Lees meer

We hebben er zin in, kunst in zuid.

We mogen weer. De deuren mogen open. U/jij kunt naar binnen. Welkom! Weet u het nog. Ken je ons nog. Wij zijn Zin in Zuid, verbonden aan de PKN Heerenveen. Op het gebied van zingeving en een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken organiseert onze werkgroep een aantal keren per jaar activiteiten.

Dit kan een velerlei aan culturele activiteiten zijn onder meer muziekavonden, historische inleidingen, poëziemiddagen en creatieve uren. Iedereen uit de dorpen van Heerenveen-Zuid en daarbuiten is welkom of je nou wel of geen lid bent van een kerk. De activiteiten vinden afwisselend plaats in de ontmoetingsruimte van de Sionskerk en de kerkzaal van de Skoattertsjerke.

Op vrijdagavond 26 november heten wij u graag opnieuw welkom. Voor die avond hebben we Han Steenbruggen gevraagd om ons iets te vertellen over de Noord-Nederlandse kunstenaars en hun werk uit de vaste collectie van Museum Belvédère. Hij noemt zijn lezing dan ook: Belvédère: de Friese blik.

Han Steenbruggen is vooral bekend als directeur-conservator van dat museum. Onder zijn hoede zijn al diverse interessante tentoonstellingen georganiseerd. Ook is hij schrijver van diverse boeken over kunst en kunstenaars. Steenbruggen studeerde Nederlands en Kunstgeschiedenis en promoveerde in 2007 op een onderzoek naar Wobbe Alkema en het constructivisme.

Deze avond start om 8 uur, inloop is vanaf een half uur eerder en wordt omlijst door muziek. Deze vrolijk volkse klanken van een duo met trekzak, een kleine accordeon, is ook te horen tijdens de pauze. Het belooft dus een boeiende avond te worden, die zal plaats vinden in de ontmoetingsruimte van de Sionskerk aan de Marktweg in Oudeschoot.

Een plaats reserveren van tevoren is noodzaak gezien de huidige coronamaatregelen. Dit kan door een email-bericht te sturen aan zz.zininzuid@gmail.com.

De entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief 2 koppen koffie/thee of een glas frsidrank), en wordt contant betaald bij binnenkomst aan de kassa.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 26 november 2021 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Sionskerk
Marktweg 55
8451 CD OUDESCHOOT

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader