Benja Bruijning - Een leven

8 december, Theater de Winsinghhof in RODEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne, waarin hij ingaat op twee grote levens-gebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benj...

Lees meer

Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne, waarin hij ingaat op twee grote levens-gebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader.

Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. Olivier Diepenhorst regisseert.

'A Life' is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levens-gebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader.

“Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in 'A Life'. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” – Benja Bruijning

Benja werd gegrepen door 'A Life'. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen.

In 'Een leven' is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo bewijst Payne hoe dicht de emoties bij elkaar liggen.

De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken 'Een leven' tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt.

“Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja de toeschouwer mee het verhaal in, om die vervolgens precies daar te raken waar het pijn doet. Toen hij me vroeg om hem te regisseren in 'Een leven' hoefde ik daar dan ook geen seconde over na te denken. Een bijzonder persoonlijk verhaal, dat mij als jonge vader ook zeker niet onberoerd laat.” – Olivier Diepenhorst

“I don’t understand why we prepare so fucking wonderfully and elaborately for birth, and yet so appallingly and haphazardly for death.” - Nick Payne

Het werk van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBC.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 8 december 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

Theater de Winsinghhof
Brink 10
9301 JL RODEN
050 5014020
www.theaterroden.nl
kassa@theaterroden.nl