Berenloop

5 november t/m 6 november, Vuurtoren Brandaris in TERSCHELLING WEST

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Inschrijven via www.berenloopterschelling.nl. De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fant...

Lees meer

Inschrijven via www.berenloopterschelling.nl.

De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

Vrijwel iedereen op Terschelling is betrokken bij de Berenloop: als deelnemer, als vrijwilliger of als toeschouwer, en dat merk je. Wellicht is dat de reden dat er, ondanks het uitdagende parcours, toch ieder jaar weer uitstekende tijden worden gelopen.

De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

Zaterdag 5 november – Kleintje Berenloop - 5 en 10 kilometer.
Zondag 6 november – Berenloop - halve marathon en hele marathon.

Lees minder

Links

Waar is het?

Vuurtoren Brandaris
Brandarisstraat 2
8881 AW TERSCHELLING WEST
0562 442341
http://terschelling.vuurtorens.net
s.p.j.tesselaar@dnz.rws.minvenw.nl