Bernadet ten Hove

8 oktober 2022 t/m 5 maart 2023, Groninger Museum in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voor het eerst is een solopresentatie van de Groningse kunstenares Bernadet ten Hove te zien. Aan de hand van een twintigtal twee- en driedimensionale kunstwerken maakt de bezoeker kennis met haar gevarieerde werk. De tentoonstelling is van 8 oktober tot en met 5 maart 2023 in het Groninger Museum t...

Lees meer

Voor het eerst is een solopresentatie van de Groningse kunstenares Bernadet ten Hove te zien. Aan de hand van een twintigtal twee- en driedimensionale kunstwerken maakt de bezoeker kennis met haar gevarieerde werk. De tentoonstelling is van 8 oktober tot en met 5 maart 2023 in het Groninger Museum te bekijken.

Focus en precisie
In een wereld waarin alles steeds efficiënter en sneller gaat, laat Bernadet ten Hove (Raalte 1957 - 2019 Désaignes) de tijdloosheid van een bedachtzaam en uitvoerig werkproces zien. In haar maakproces experimenteerde zij vrijelijk met materialen en technieken.

Diezelfde aandacht waarmee ze haar werk maakte, vraagt ze ook van de toeschouwer. Het werk nodigt je uit om een stapje dichterbij te zetten om alle fijne details te bestuderen, maar ook om weer een stap terug te doen om de werken in relatie tot elkaar te bekijken. Aarzel vooral niet om jezelf de vraag te stellen: ‘Waar kijk ik nou eigenlijk naar?´.

Groningse kunstenares en docent
Bernadet ten Hove is lang actief betrokken geweest in het Groninger kunstleven. Als docent aan Academie Minerva, maar ook als kunstenaar in de stad. Toch is er in Groningen tot op heden, afgezien van een bescheiden presentatie in het Academiegebouw van Minerva, niet eerder een expositie van haar werk te zien geweest.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Ton Mars en Frank Sciarone en met steun van Stichting Beringer Hazewinkel.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 8 oktober 2022 t/m zondag 5 maart 2023

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Waar is het?

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME GRONINGEN
050 3666555
www.groningermuseum.nl
info@groningermuseum.nl