Bevrijdingsconcert

15 mei, Grote of Mariakerk in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Stichting Vocalin Drenthe voert drie vrijheidsconcerten uit in de provincie Drenthe. Zaterdag 14 mei Grote kerk Coevorden 20.00 uur Zondag 15 mei Grote kerk Meppel 17.00 uur Zaterdag 21 mei Goede Herderkerk Emmen 20.00 uur Koor Vocalin Drenthe; klassiek. Vocalin Drenthe voert het Requiem van Fa...

Lees meer

Stichting Vocalin Drenthe voert drie vrijheidsconcerten uit in de provincie Drenthe.

Zaterdag 14 mei Grote kerk Coevorden 20.00 uur
Zondag 15 mei Grote kerk Meppel 17.00 uur
Zaterdag 21 mei Goede Herderkerk Emmen 20.00 uur

Koor Vocalin Drenthe; klassiek.

Vocalin Drenthe voert het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Sir Karl Jenkins uit en staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma.

Solisten en begeleiding
De solisten zijn: Varvara Tishina en Agnes van Laar sopraan, Jasper Schweppe en Lars Terray, bariton. Karel van den Berg (orgel) en het Ensemble Conservatoire
(symfonieorkest) verzorgen tijdens het concert de begeleiding. De concerten van Vocalin Drenthe hebben altijd een bijzonder karakter. Veelal worden meerdere kunstdisciplines betrokken bij de concerten.

Coevorden
Het concert in Coevorden op 14 mei staat in het teken van verbinding en verhalen. Hermien Boesjes en een voorleeskampioen van één van de scholen zullen in het Drents met korte verhalen en gedichten de geschiedenis van Coevorden vertellen. Ook is Radio Coevorden nauw betrokken met film en interviews die samen met kinderen zijn gemaakt.

Meppel
Tijdens het concert in Meppel wordt op 15 mei verbinding gelegd met Stichting Gedenkstenen Meppel. De laatste gedenkstenen worden in deze periode gelegd. Studenten van de internationale PABO (ITEPS) zullen gebeden voor vrede uitspreken in verschillende talen.

Emmen
Op zaterdag 21 mei gaat Vocalin het concert uitvoeren dat in 2020 stond gepland maar vanwege corona moest worden uitgesteld. Het was toen 75 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse troepen. Het concert OVERleven van Vocalin Drenthe is voor een belangrijk deel een eerbetoon aan de Poolse bevrijders. Met interviews en film zal er verbinding gelegd worden met de muziek. Burgemeester Eric van Oosterhout opent als ambassadeur van Vocalin Drenthe dit concert.

Eveneens komt er een afvaardiging van de Poolse Ambassade. Eén van hen zal een korte toespraak houden. In maart 2022 was het 130 jaar geleden dat Generaal Stanis?aw Maczek werd geboren in 1892. Hij was commandant van de 1ste Poolse Pantserdivisie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Requiem van Fauré
De twee kernwoorden van dit muziekstuk zijn intimiteit en gelukzaligheid. Het Requiem behoort tot de bekendste werken van de Fransman Gabriel Urbain Fauré, die jarenlang als koordirigent en organist verbonden was aan de Madeleinekerk in Parijs. De compositie van het Requiem is opgebouwd rond het bekende Pie Jesu. Bij Fauré ligt de nadruk niet op het Dies Irae (de Dag des oordeels), maar op de bevrijding in het Paradijs (In paradisum). Die hoopvolle, harmonische toon staat voorop in dit Requiem.

The Peacemakers van Sir Karl Jenkins
Vocalin Drenthe zingt dit werk dat gebaseerd is op teksten van Maarten Luther King, Francisus van Assisi, Mandela, Gandhi en Anne Frank die op muziek zijn gezet door Sir Karl Jenkins. Hij draagt dit werk op ‘aan allen die zijn gevallen in een gewapend conflict, met name onschuldige burgers.’ Vele aspecten van het begrip Vrede passeren de revue, waardoor het een prachtige ode aan de vrede is.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 17:00 - 19:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Voorverkoop: via de website www.vocalindrenthe.nl.

Waar is het?

Grote of Mariakerk
Kerkplein 4
7941 BE MEPPEL

€ 20,00