Bevrijdingstocht

5 mei, Diverse locaties in PROV GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Breng het Bevrijdingsvuur op 5 mei 2021 naar jouw dorp Groningen viert en herdenkt 75 jaar vrijheid met een groots provinciaal programma. Op dinsdagochtend 5 mei arriveert het Bevrijdingsvuur in het Stadspark te Groningen. De Tocht om de Noord wil met een Bevrijdingstocht het vuur in álle dorpen va...

Lees meer

Breng het Bevrijdingsvuur op 5 mei 2021 naar jouw dorp
Groningen viert en herdenkt 75 jaar vrijheid met een groots provinciaal programma. Op dinsdagochtend 5 mei arriveert het Bevrijdingsvuur in het Stadspark te Groningen. De Tocht om de Noord wil met een Bevrijdingstocht het vuur in álle dorpen van Groningen ontsteken.

Oproep
We zoeken individuen en/of groepen die het Bevrijdingsvuur naar hun dorp in de provincie Groningen willen brengen. Dit kan bijvoorbeeld wandelend, hardlopend of fietsend en met een fakkel of windlicht. Je kunt de hele afstand afleggen, maar ook kiezen voor een estafette. Er
is van alles mogelijk en ludieke acties zijn van harte welkom!

Voor iedereen
Je kunt je als individu aanmelden, maar ook als groep. Denk bijvoorbeeld aan je hardloopploeg, voetbalteam, schoolklas of theatergroep. Of denk aan inwoners van verzorgingstehuizen, die in een rolstoel meedoen en worden voortgeduwd door hun (klein-)kinderen of vrijwilligers.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen – ook al is het voor een paar honderd meter. Wij zorgen ervoor dat alle personen die voor een bepaald dorp willen lopen aan elkaar gekoppeld worden en de mogelijkheid krijgen om mee te doen. Elk dorp heeft één contactpersoon die dit coördineert. Uiteindelijk gaat het om verbindingen en ontmoetingen, en samen herdenken en vieren.

Aankomst
Als er meerdere deelnemers zijn voor één dorp, dan is het de bedoeling dat alle deelnemers zich vóór het dorp samenvoegen en gezamenlijk het dorp binnenwandelen. Dat is een feestelijke gebeurtenis. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om het plaatselijke muziekkorps uit te nodigen. In het dorp wordt het vuur vervolgens op een centrale plek ontstoken. Een ‘Vrijheidstoast’ maakt het dan helemaal af: samen proosten op de vrijheid.

De aankomst in het dorp zou je bijvoorbeeld ook kunnen koppelen aan andere lokale activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid, zoals een reeds geplande optocht of een festival. Het is dan ook raadzaam de lokale 4/5 mei comités en dorpsbelangenorganisaties bij de Bevrijdingstocht te betrekken.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader