Bezoek 't Kiekhuus met Passe-Partout Friese Musea

9 juli 2021 t/m 31 december 2021, Museum 't Kiekhuus in WOLVEGA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Terug in de tijd in 't Kiekhuus van Roelof en Sjoukje Kijkhuis Museum ’t Kiekhuus (Stellingwarfs) is een echt kijkhuis gevestigd in de voormalige bakkerij de Korenschoof in de Friese plaats Wolvega. Achter elk nostalgisch object, schuilt een persoonlijk verhaal van bewoners Roelof en...

Lees meer

Terug in de tijd in 't Kiekhuus van Roelof en Sjoukje

Kijkhuis

Museum ’t Kiekhuus (Stellingwarfs) is een echt kijkhuis gevestigd in de voormalige bakkerij de Korenschoof in de Friese plaats Wolvega. Achter elk nostalgisch object, schuilt een persoonlijk verhaal van bewoners Roelof en Sjoukje Bakker. Bij een bezoek krijg je dan ook altijd een rondleiding van een van de bewoners. Alles is persoonlijk in ’t Kiekhuus, dat maakt het uniek.

Collectie

De museumcollectie is geheel uit "grootmoederstijd" en de diverse opstellingen zoals kruidenierswinkel, bakkerswinkel en klaslokaal roepen bij de bezoeker herinnering op aan zijn of haar jeugd.

De collectie omvat verder diverse verzamelingen zoals blikverpakkingen in verschillende uitvoeringen en emaille reclameborden. Deze werden door de fabrikanten gebruikt om hun waren te bewaren en aan te prijzen.

Programma op maat

Voor groepen biedt museum ‘t Kiekhuus verschillende arrangementen aan. Bij uitstek geschikt voor familiedagen, verenigingen, kinderfeestjes of personeelsuitjes. In overleg stellen wij voor u een programma op maat samen. Bijvoorbeeld een rondleiding door het museum en als afsluiting koffie en thee drinken met cake of oranjekoek. Of als groep de Kiekkwiz doen, waarbij de groep in kleinere groepjes wordt verdeeld en zelf door het museum gaat. En onderweg de vragen van de kwiz oplossen, waardoor men het museum met andere ogen bekijkt. Kinderen kunnen bij voorbeeld verkleed in Ot en Sien stijl leuke activiteiten in het museum doen.

Reserveren is verplicht en kan via 0561 615111 of 06 30201113.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 14 juli 2021 : 13:30 - 17:00

Toelichting: en elke 1e zo van de maand

Waar is het?

Museum 't Kiekhuus
Grindweg 35
8471 EG WOLVEGA

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen