Bijen- en Heidewandeling

14 augustus, Informatiecentrum De Wheem in OUD-AVEREEST (OV)

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel zondag 14 augustus een ‘Bijen- en Heidewandeling’. Rond deze tijd van het jaar staat de heide weer in volle bloei, maar er is nog veel meer te zien naast die mooie paarse gloed over het landschap. Zo kruipen en vliegen er vele insec...

Lees meer

Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel zondag 14 augustus een ‘Bijen- en Heidewandeling’.

Rond deze tijd van het jaar staat de heide weer in volle bloei, maar er is nog veel meer te zien naast die mooie paarse gloed over het landschap. Zo kruipen en vliegen er vele insecten rond in allerlei vormen en maten, waaronder de vele soorten bijen die zich te goed doen aan de nectar en zo ook de bloemen bestuiven. Tijdens de wandeling kunnen de gidsen van alles laten zien, hierover vertellen en wat natuurlijk ook actueel is: de droogte van de laatste jaren en hoe de natuur hiermee omgaat. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. We starten om 13.30 uur en lopen ongeveer 2 uur. Meld je aan, iedereen is van harte welkom.

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Aanmelden
Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 14 augustus 2022 : 13:30

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : € 3.00

Toelichting: donateurs gratis.

€ 5,00