Bildt-Gebaren

3 juli t/m 14 augustus, Galerie Westerstorm in WESTHOEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voor Nynke Deinema’s recente project Bildt-Gebaren gaan haar handen op verkenning door het Bildt. Bewerkte foto's, fotomobielen en samengeperste Bildtseklei. Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de nieuwe expositie van Nynke Deinema. Afgelopen november arriveerde Nynke Deinema op het Bildt, een ku...

Lees meer

Voor Nynke Deinema’s recente project Bildt-Gebaren gaan haar handen op verkenning door het Bildt. Bewerkte foto's, fotomobielen en samengeperste Bildtseklei.

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de nieuwe expositie van Nynke Deinema. Afgelopen november arriveerde Nynke Deinema op het Bildt, een kuststrook aan de Waddenzee en een van de oudste Nederlandse polders die ooit deel uitmaakte van de Middelzee. Voor Galerie Westerstorm creëerde Deinema het project Bildt-Gebaren, geïnspireerd door het Bildt en de zeggingskracht van non-verbale communicatie.

Het lichaam staat centraal in het werk van Deinema en functioneert als ruw materiaal om mee te communiceren en om emoties, ideeën, verlangens en angsten op te wekken. Voor Bildt-Gebaren verkennen haar handen zoekenderwijze het dijklichaam en fungeren als bemiddelaar tussen het landschap en het menselijk lichaam. Deze verkenning legt zij vast met haar camera en middels het abstraheren en bewerken van beeldmateriaal gaat Deinema op zoek naar de schoonheid van imperfecties. In intuïtieve, ritmische bewegingen gaat zij over het fotopapier en benadrukt zij de rauwheid. De bewerkingen vormen een emotioneel tactiele laag waarbij ruwe witte randjes tevoorschijn komen vanuit de achterzijde van het fotopapier en zowel worden aangezet als verzacht door pasteltinten. Het geregistreerde beeldmateriaal vormt ook de basis voor enkele fotomobielen, die worden uitgelokt om zich voort te bewegen door de langslopende bezoeker en het blazen van de westenwind.

Volgens Deinema vormt het landschap als het ware een huid, de huid van de aarde. Als een huidlaag bedekt de natte, gerimpelde klei en het zachte gras het dijklichaam. De connectie tussen het landschap en het lichaam wordt nog kennelijker in de door haar handen samengeperste Bildtse klei met waddenklei, welke zij vormt tot keramische objecten en beschilderd met goudluster om het contrast met de ruwe klei te accentueren.

Met Bildt-Gebaren verweeft Deinema de zeggingskracht van non-verbale communicatie met een landschap dat niet overmatig mag spreken. Nynke Deinema is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

In een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Galerie Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Galerie Westerstorm: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK • open na telefonische afspraak 0518 850 631 donderdag, vrijdag en zaterdag 12 - 17 uur • www.galeriewesterstorm.nl • www.nynkedeinema.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 3 juli 2021 t/m zaterdag 14 augustus 2021

donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00

Toelichting: alleen na afspraak via 0518 850 631; tijdens Atelierroute Slikwerk za 10 en zo 11 juli 12-18 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Westerstorm
Oudebildtdijk 1160
9075 NN WESTHOEK
0518 850631
www.galeriewesterstorm.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader