Birds of Paradise

26 september 2022 t/m 27 januari 2023, MartiniPlaza in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

EXPOSITIE BIRDS OF PARADISE De expositie Birds of Paradise wil kunstenaars uit andere culturen bij elkaar brengen en laten zien hoe kunstenaars hun huidige ‘dubbele cultuur’ vormgeven in hun kunst. Sommigen voelen nog de noodzaak de vreselijke situaties in hun thuisland in kunst te verwerken, om z...

Lees meer

EXPOSITIE BIRDS OF PARADISE

De expositie Birds of Paradise wil kunstenaars uit andere culturen bij elkaar brengen en laten zien hoe kunstenaars hun huidige ‘dubbele cultuur’ vormgeven in hun kunst. Sommigen voelen nog de noodzaak de vreselijke situaties in hun thuisland in kunst te verwerken, om zo die traumatische ervaringen een plaats te kunnen geven. Anderen proberen juist het verleden achter zich te laten en zich in hun kunst te richten op de toekomst in een nieuw land met een andere cultuur.

Onder de vele ‘nieuwe Nederlanders’ die de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen en hier een plek hebben gevonden, bevinden zich veel zeer getalenteerde kunstenaars. Zij zijn vaak kleurrijke vogels uit voor ons vreemde landen, die als echte vogels in vrijheid proberen te leven en daar te leven waar ze kunnen zijn wie of wat ze zijn.

Het zijn vooral kunstenaars die uit politieke of sociaal-maatschappelijke motieven naar Nederland zijn gekomen, die uitgenodigd zijn om aan deze expositie deel te nemen. Stichting Art promotion International wil deze kunstenaars een podium bieden om zo hun bekendheid te vergroten en ook om het publiek kennis te laten nemen van deze – deels niet-Westerse – kunst. Hopelijk kunnen via deze weg oordelen en vooroordelen ten aanzien van (ex-) vluchtelingen worden verminderd of weggenomen.

Deelnemende kunstenaars: Faik Al-Aboudi, Rabiea Alshikkador, Eyad Dawara, Oussama Diab, Masoud Gharibi, Akram Hamza, Ahmad Mallah, Julie Nakzi en Lubna Yaseen.

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 26 september 2022 t/m vrijdag 27 januari 2023

maandag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00

Toelichting: op werkdagen tijdens openingsuren van de receptie en 's avonds tijdens voorstellingen

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB GRONINGEN
050 5222777
www.martiniplaza.nl
info@martiniplaza.nl

gratis