Blikvangers om bij stil te staan

25 maart t/m 22 mei, Galerie Oosthem in OOSTHEM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voor het eerst onder één dak, schilderijen van beeldend kunstenaar Gert Jan Slotboom en beelden van plastisch vormgever Bert Otter. Een spannende combinatie, die een indrukwekkende tentoonstelling oplevert. Een gouden greep van galeriehouder Betske Salverda. Vanaf 20 maart, in Galerie Oosthem. Voor...

Lees meer

Voor het eerst onder één dak, schilderijen van beeldend kunstenaar Gert Jan Slotboom en beelden van plastisch vormgever Bert Otter. Een spannende combinatie, die een indrukwekkende tentoonstelling oplevert. Een gouden greep van galeriehouder Betske Salverda. Vanaf 20 maart, in Galerie Oosthem.

Voor beide kunstenaars is Oosthem een vertrouwde plek, hun werk past in die no nonsens galerie, in de landelijke omgeving. Beiden laten recent werk zien, grotendeels gemaakt tijdens de coronaperikelen. Met hun kunst geven ze vorm aan hun kijk op mensen en op de wereld. Ieder vanuit zijn eigenzinnige perspectief.

De schilderijen van Gert Jan Slotboom vragen om aandacht. Zowel de grote als de kleinere. Je kunt er niet omheen. In al zijn schilderijen – olieverf op linnen ¬– staan mensen centraal, vooral kwetsbare. GJ probeert het onnoembare van het menszijn vorm te geven. Rauw en onopgesmukt. Ieder mens kent die minder leuke, lastige kant van het leven. Die ellende van angst, pijn en verdriet, die mensen graag verhullen ... Maar die er diep van binnen altijd is, soms onverwacht de kop opsteekt en aan je blijft kleven. Die je maakt tot de mens die je bent. In zijn schilderijen legt GJ die diepe lagen bloot en laat hij met voelbare compassie en een vleug melancholie zien wat die teweegbrengen.

Van de beelden van Bert Otter kun je je ogen nauwelijks afhouden. Ze boeien en verwarren tegelijkertijd. De aanleiding is veelal iets dat hem triggert. Een bericht, een toevallige vondst … Als hij een drang voelt om daarop te reageren, bestaat de kans dat een beeld ontstaat. Zo kwam Veroordeeld zonder proces tot stand toen een gordeldier lukraak de schuld kreeg van de verspreiding van het coronavirus. En met Mediazondvloed reageert Bert op de oneindige stroom aan informatie die over mensen wordt uitgestort, zodat een eigen mening verdampt. Kenmerkend is de eigenzinnige vormgeving en ongewone combinatie van materialen. En ook de eigenzinnige twist die elk kunstwerk herbergt.

Stuk voor stuk dagen deze kunstwerken bezoekers uit om te kijken, te kijken en nog eens te kijken en te ervaren wat het bij je oproept. Het is zeker de moeite waard om dat te ondergaan.

Op 20 maart om 15:00 uur is er een feestelijke opening met live muziek.

Rondom deze tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd. Zoals bijeenkomsten met een van de kunstenaars én een Friese dichter en een uitzwaaibijeenkomst met verhalenvertellers (in het kader van Arcadia 100). Niet alle activiteiten zijn gratis. Details? Zie www.galerieoosthem.nl

Komst van tevoren melden via galerieoosthem.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 maart 2022 : 13:00 - 17:00

Toelichting: komst van tevoren melden via galerieoosthem.nl

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie Oosthem
Hernepaed 4
8618 NN OOSTHEM
0515 533105
www.galerieoosthem.nl

gratis