Bloemenpracht

10 mei t/m 21 juli, Kunstwinkel Ogenblik in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Door de kunstenaars van Ogenblik komen prachtige bloemen opnieuw tot leven, symbool voor een nieuw begin. ‘Zeg het met bloemen’ deze, misschien wat gedateerde, slogan werkt nog steeds. Vrijwel alle mensen worden blij of kunnen eindeloos genieten van bloemen. Ze zijn het symbool voor een nieuw begin...

Lees meer

Door de kunstenaars van Ogenblik komen prachtige bloemen opnieuw tot leven, symbool voor een nieuw begin.

‘Zeg het met bloemen’ deze, misschien wat gedateerde, slogan werkt nog steeds. Vrijwel alle mensen worden blij of kunnen eindeloos genieten van bloemen. Ze zijn het symbool voor een nieuw begin. De prachtige kleuren, niet alleen verleidelijk voor insecten, geven ons kracht en schoonheid. De grote variëteit en ‘niet volmaakte’ toch symmetrische bloemvormen zijn inspirerend voor menig kunstenaar.

Gerda Douma heeft “Koekeloekjes” met olieverf op paneel geschilderd. De mooie gele bloempjes staan in een antieke stroopkan. Een Koekeloekje is een Oud Friese benaming voor Oost Indische kers.

Hanneke Luit denkt bij ‘Bloemenpracht’ aan weelderige boeketten in mooie vazen met rozen of pioenrozen. Maar ook van een boeketje met veldbloemetjes, veel bescheidener qua kleur en omvang, kan je eindeloos genieten. De bloemen van Hanneke zijn soms als prachtige stillevens, maar ook vaak in de natuurlijke omgeving gefotografeerd.

Allart Okx ziet de symmetrie van bloemblaadjes en gebruikt deze, vaak als mandala, in zijn lichtklokken. Voor deze expositie heeft hij zich laten inspireren door de Ipomoea heavenly blue plant. Deze bloem toont haar prachtige hemelsblauwe sterk oplichtende schotelvormige bloem maar eenmaal per dag en sterft dan af. Voor Allart rede genoeg om deze schoonheid vaak terug te laten komen in de lichtklok ’Ipomoea', waar elk uur de bloem opnieuw mag pronken.

Van Hannie Damen kun je de sfeervolle aquarel ‘Lente in Warfsmolen” tijdens deze expositie bewonderen. Daarnaast heeft Hannie een aantal botanisch bloemen geschilderd.De zachte aquarel tinten laten zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van bloemen zien.

Het thema bloemen is Sjouck de Vries op het lijf geschreven. Afgelopen jaar heeft ze al veel bloemen geplukt en gedroogd, die nu verwerkt zijn in heel speciale bloemstukjes. Daarnaast heeft ze een serie ‘draadbloemen’, silhouetten van zwart draad, die met name de vorm van de bleom goed doet uitkomen. Sjouck is overigens gestopt met het maken van haar kleding met zeefdruk. Haar laatste bijzondere kleding met bloemen is nog wel te koop in Ogenblik.

Elbrich Wind-Wartena ziet vol verwondering de prachtige kleuren van bloemen. Voor haar is ‘bloemenpracht’ hetzelfde als ‘bloemenkracht’. Als het licht van de zon of juist de schaduw over bloemen valt zijn de kleurschakeringen zo talrijk, dat het bijna niet meer weer te geven is. Elbrich heeft in haar schilderijen lijnen van aarde met as verwerkt. Dit verwijst naar de basis waarvan alle groei en bloei uit voortkomt.

Dat Nelleke Koot geniet van verschillende vormen en kleuren van bloemen is goed terug te zien in haar schilderijen en handgemaakte boekjes. De gemengde techniek, waarbij collage, tekenpen en acrylverf wordt gebruikt, geeft prachtige nieuwe beelden. Daarnaast heeft Nelleke driedimensionale boeketjes van ‘vaak niet in het echt bestaande’ bloemen samengesteld. Deze bloemen zijn grotendeels gemaakt van handgeschept papier.

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 10 mei 2021 t/m woensdag 21 juli 2021

dinsdag : 12:00-18:00
woensdag : 12:00-18:00
donderdag : 12:00-18:00
vrijdag : 12:00-18:00
zaterdag : 11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstwinkel Ogenblik
Tweebaksmarkt 70
8911 KZ LEEUWARDEN
06-46581202
www.ogenblik-leeuwarden.nl
info@ogenblik-leeuwarden.nl

Gerelateerde evenementen

Loader