Blue

16 januari 2022, Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn in VEENDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

The Preacher Men; blues. In het Najaar van 2018 verscheen ’Blue’, het nieuwe album van één van Nederlands jongste jazz trio’s The Preacher Men. The Preacher Men is het Hammond jazz trio bestaande Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 organ en Chris Strik op drum...

Lees meer

The Preacher Men; blues.

In het Najaar van 2018 verscheen ’Blue’, het nieuwe album van één van Nederlands jongste jazz trio’s The Preacher Men. The Preacher Men is het Hammond jazz trio bestaande Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 organ en Chris Strik op drums. Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.

Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend. In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz. Het debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen en na een periode van uitputtend touren langs festivals, theaters en jazzclubs, keerde het trio terug in de studio voor de opnames van hun tweede album ‘Blue’ (september 2018). Het album, waarvan de titel refereert aan de bekende gemoedstoestand maar ook aan de muziekstijl, bevat 9 ‘groovy-blue’ songs waarvan 7 nieuwe composities van de hand van saxofonist Efraim Trujillo.

In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York. Voor een deel van de opnames werd samengewerkt met awardwinning engineer/producer Al Schmitt. Verder kregen The Preacher Men voor het broeierige ‘Into the blue’, het enige vocale nummer op het album, versterking van Michael Varekamp op trompet, Rory Ronde op gitaar en Eline Gemerts als vocal. Live zijn The Preacher Men deze zomer op verschillende festivals te horen en gaan ze dit najaar de clubs in.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 16 januari 2022 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.50 € 18.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn
Museumplein 5a
9641 AD VEENDAM
0598 634566
www.vanberesteyn.nl
vanberesteyn@veendam.nl

€ 18,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader