Blues & Roots Festival

20 mei, Stadsschouwburg De Harmonie in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Big Daddy Wilson, Rob Tognoni, Mrs Hips e.a. Het Bluesfestival keert terug in De Harmonie! Dit keer onder een nieuwe naam; Blues & Roots Festival. De hoofdact van de avond is Big Daddy Wilson (USA). Ook zijn er optredens van Rob Tognoni (AU) en Mrs Hips (NL) en nog veel meer! Big Daddy Wilson (USA...

Lees meer

Big Daddy Wilson, Rob Tognoni, Mrs Hips e.a.

Het Bluesfestival keert terug in De Harmonie! Dit keer onder een nieuwe naam; Blues & Roots Festival. De hoofdact van de avond is Big Daddy Wilson (USA). Ook zijn er optredens van Rob Tognoni (AU) en Mrs Hips (NL) en nog veel meer!

Big Daddy Wilson (USA)
Hoewel Wilsons persoonlijke roots in het diepe zuiden van Amerika liggen, heeft hij de Blues pas ontdekt in Duitsland waar hij destijds gelegerd was. Maar toen ging het ook echt los. Wilson valt op door zijn warme en soulvolle stemgeluid en gebruikt soms alleen maar akoestische instrumenten. Geïnspireerd door meerdere muziekstijlen, laveert hij moeiteloos tussen de verschillende genres, maar altijd met blues als basis. Een genot om naar te luisteren.

‘Tasmanian Devil’ Rob Tognoni (AU)
Deze bluesrockgitarist reist al 35 jaar de podia van de wereld rond. Zijn gitaarspel is vurig, energiek, inventief en explosief en heeft een heel eigen sound. Toch zijn er ook echo’s te horen van Cream, Hendrix, BB King en AC/DC. Hij heeft de afgelopen 22 jaar maar liefst twintig albums uitgebracht en het podium gedeeld met onder andere grote namen als Sting, ZZ Top en Bo Diddley.

YouTube-kanaal - Rob Tognoni

Mrs Hips (NL)
Schud de heupen los want Mrs Hips gaat terug naar haar roots! Met drie sterke mannen om haar heen komt ze terug bij de soul van de blues en de groove van de funk. In de jaren 90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland. In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is er nóg meer ruimte voor Simone’s powerstem, maar ook voor een jazzy Fender Rhodes solo en een diep groovende ritmesectie. Energie, dat is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek.

LITTLE SOMETHING - live recording

Compact maar met volle kracht en vrijheid speelt de nieuwe band van Simone Roerade de planken uit de vloer en de pannen van het dak.

The Mudbirds (NL)

‘The Mudbirds’: een grensverleggend blues duo. Muziekliefhebbers zullen worden verrast. Nieuwe originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Niet makkelijk om te plaatsen, ergens tussen blues, bluegrass en wie weet waar!

https://www.themudbirds.com/

Robbert Duijf (NL)

In een mix van old school deltablues, Brits-Amerikaanse folkrevival en gospelblues vertelt hij samen met zijn gitaar zijn verhalen. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is treurend, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en te zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.

http://www.robbertduijf.com/Welcome/

Bjärke Ramsing (DK)

Bjarke Ramsing genoot van zijn muzikale opvoeding op het zuidelijke platteland van Denemarken. Zijn eigen muzikale stijl vormgeven uit overblijfselen van oude Amerikaanse folk-, blues- en rootsmuziek. Jarenlang toerde hij door Europa en overzee. Waar hij vooral op hoeken van de straat en in gezellige barretjes stond te spelen.

Inmiddels heeft de muziek een vastere plek gevonden in Nederland. Samenwerken met Nederlandse muzikanten; Teun van Langen op contrabas, Annelies Jonkers op viool en Floris Venema op drums en percussie.

Hun composities strekken zich uit van prachtige harmonische folkballads tot meer rauwe en vrolijke akoestische rockcomposities. Met teksten die de puinhoop van het moderne westerse leven doorzoeken op zoek naar een soort schoonheid.

http://bjarkeramsing.com/

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 20 mei 2022 : 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 27.50

Waar is het?

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN
058 2330233
www.harmonie.nl
info@harmonie.nl