Bluesfestival Hoogeveen Editie XVI

19 november, De Tamboer in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bluesfestival Traditioneel gezien is november dé bluesmaand in Hoogeveen. In 2022 is het tijd voor alweer de zestiende editie van dit festival! Dat vraagt om een super line-up natuurlijk. De eerste bands zijn bevestigd: Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster, Barrelhouse, The Dibs en Little Ste...

Lees meer

Bluesfestival

Traditioneel gezien is november dé bluesmaand in Hoogeveen. In 2022 is het tijd voor alweer de zestiende editie van dit festival! Dat vraagt om een super line-up natuurlijk. De eerste bands zijn bevestigd: Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster, Barrelhouse, The Dibs en Little Steve & the Big Beat. More bands to come!


Line up

Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster
Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst: White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards. In 2017 bracht hij zijn eerste soloplaat uit: Keepin’ it Real. Hierop laat hij zijn muzikale licht schijnen op tien bluesklassiekers. Vanaf 2020 vormde Erwin Java een Travel Party, waarmee hij regelmatig te zien is in bluesliefhebber Johan Derksens Veronica Inside. Tijdens Bluesfestival Hoogeveen wordt Erwin vergezeld van de Britse zanger en gitarist Sean Webster. De twee speelden al eerder met veel succes voor een uitverkochte zaal in Hoogeveen en komt nu terug met werk uit de omvangrijke oeuvres van Erwin en Sean!

Barrelhouse
Spelen is wat Barrelhouse het liefste doet, zeker na de afgelopen 1,5 jaar. Speciaal voor het Bluesfestival speelt de band een akoestische en een elektrische set. Dat wordt vol uithalen met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonkende gitaren, maar ook kleine, intieme blues. Barrelhouse ontdekte de afgelopen jaren de kracht van akoestische songs, waarbij de teksten een grotere rol spelen. De essentie van blues? Een stem en gitaar. Of het nu elektrisch of akoestisch is, Tineke Schoemaker zingt altijd met grote vanzelfsprekendheid. Vurige blues, fel getimed of ontroerend klein, zacht en hees. Geniet van Barrelhouse!

The Dibs
The Gomez Brothers Franky en Mo wilden na eerdere gezamenlijke bands weer eens samen de podia op. Samen met fantastische gitarist Stanley Patty, bassist Bird Stevens en België’s meest soulvolle zanger Peter Jacobs is The Dibs compleet. Het repertoire van The Dibs bestaat uit sterke, dynamische songs die worden voortgestuwd door een soulvolle stem, opzwepende gitaarklanken en een zwoele, groovende ritmesectie. Een concert van The Dibs staat garant voor vakmanschap, gedurfde songs en ongebonden muzikale vrijheid. Deze heerlijke blues blijft nog dagenlang nazinderen!

Little Steve & the Big Beat
Met vurig gitaarspel, een solide ritmesectie en sterke vocals speelt Little Steve & the Big Beat een heerlijke, energieke rhythm & blues. De band is trouw aan bluestradities, maar voegt daar een unieke, eigen stem aan toe. In 2015 werden ze genomineerd voor Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer tijdens de Dutch Blues Awards 2015. In 2016 brachten de mannen hun debuut Another Man uit. Little Steve & the Big Beat is een graag geziene gast op vele festivals en podia.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 19 november 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 24.50

Waar is het?

De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA HOOGEVEEN
0528 280180
www.detamboer.nl
info@detamboer.nl

€ 24,50