geannuleerd

Boazum, Dearsum en Raerd

20 augustus in NH Kerk in BOAZUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een orgel(fiets)tocht die voert langs drie monumentale Friese dorpskerken met hun historische orgels. Alle instrumenten zijn recentelijk gerestaureerd. Organist is Theo Jellema uit Leeuwarden.

De tocht begint in Boazum, waar zich een instrument bevindt uit 1791. Het is gemaakt door de orgelbouwer Gottlieb Heineman. Zijn werk werd in 1791 door de orgelbouwer Rudolf Knol voltooid. In 2012 werd het instrument gerestaureerd door de firma Bakker en Timmenga uit Leeuwarden.

Van Boazum voert de tocht naar Dearsum, waar zich een eenklaviers orgel bevindt van de firma Adema uit Leeuwarden. Het werd gebouwd in 1875 en verkeert nog helemaal in originele staat. Jarenlang heeft het gezwegen tot de restauratie van 2016 ervoor zorgde dat het instrument weer kon ademen. Vlak voor de jaarwisseling werd het overgedragen aan de kerkelijke gemeente. Ook voor deze restauratie is de firma Bakker en Timmenga verantwoordelijk.

De tocht eindigt met koffie/thee en koek in Raerd, waar een Hillebrand/van Dam-orgel staat uit 1816. Dit instrument werd eveneens in 2012 na een restauratie opgeleverd, in dit geval door de firma Reil uit Heerde.

Links

www.ruimgeloven.nl

Data en tijden

zo 20 augustus 2017 : 13:30 - 16:30

Prijzen

Volwassen : € 10.00
Kinderen : € 5.00
65 plus : € 10.00
CJP : € 10.00

Toelichting: koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Kinderprijs geldig vanaf 5 t/m 15 jaar. Kinderen tot 5 jaar gratis.

Waar is het?

NH Kerk
Tjerkebuorren 1
8635 MC BOAZUM

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen