Bob Dylanavond

19 mei, Waddenherberg The Friezinn in DE WESTHOEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Piet Kok en Roelof Reineman, zang en gitaar; folk, blues, country. De Friese Bob Dylan vertolkers Piet Kok en Roelof Reineman spelen op donderdag 19 mei 2022 het album ‘John Wesley Harding’ van Bob Dylan. Het album kwam uit in december 1967 en was een grote verrassing na de energieke rockplaten Hig...

Lees meer

Piet Kok en Roelof Reineman, zang en gitaar; folk, blues, country.

De Friese Bob Dylan vertolkers Piet Kok en Roelof Reineman spelen op donderdag 19 mei 2022 het album ‘John Wesley Harding’ van Bob Dylan. Het album kwam uit in december 1967 en was een grote verrassing na de energieke rockplaten Highway 61 Revisited en Blonde on Blonde.Het wordt de derde ‘Westhoek Sessions’ waarin een artiest tijdens diner in The Friezinn een klassiek album integraal speelt.

John Wesley Harding
1967 was een bijzonder jaar voor Bob Dylan. Hij herstelde van een motorongeluk uit het jaar ervoor, daarnaast was het de Summer of Love. Tijdens zijn herstel veranderde Dylan niet alleen zijn gedrag, maar ook zijn overtuiging. Met deze plaat keerde hij terug naar zijn roots met een centrale rol voor akoestische gitaar en mondharmonica met sobere begeleiding van bas en drums. Vanwege de vele Bijbelreferenties wordt dit wel het eerste religieuze rockalbum genoemd.Bekend van onder andere het nummer All Along the Watchtower, dat later gecoverd werd door Jimmy Hendrix.

Westhoek Sessions
Gasten van deze avond krijgen de LP volledig te horen in de vertolking van Piet Kok en Roelof Reineman. Om de paar liedjes wordt een gang geserveerd.The Friezinn kiest voor een bij de artiest horend menu. Eerder werden de albums‘Harvest’ van Neil Young en Reckless van Bryan Adames als Westhoek Sessions succesvol vertolkt door respectievelijk het duo Peter Krako & Jos Harteveld en Rintje Kas. De avond start om 18:30 uur en is avondvullend. Het menu voor deze ‘sessions’is te vinden op de website van Waddenherberg The Friezinn.

Friese Dylanvertolkers
Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica) en Roelof Reineman(gitaar, slide gitaar) zijn beide al vele tientallen jaren in de Friese muziekscene bezig met country, traditionele blues en folk songs.Piet Kok heeft in vele bands gespeeld zoals Farmer's Union en Irolt en heeft als solo artiest diverse platen en cd's uitgebracht. Roelof was jarenlang gitarist in The Hangouts die een aantal cd's, waaronder The Rolling Stones in het Fries, hebben gemaakt. En uitermate vertrouwd met de muziek van Bob Dylan.

Opgeven
Er is nog plaats voor een aantal gasten. Opgeven kan via de site www.thefriezinn.nl en de kosten zijn € 45 per persoon exclusief drankjes.

Lees minder

Links

Waar is het?

Waddenherberg The Friezinn
Oudebildtdijk 1226
9075 NR DE WESTHOEK
0518 853725
https://www.thefriezinn.nl
info@thefriezinn.nl