Boban Markovic Orkestar

18 september, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Voor een zinderend Balkan-feestje ben je bij het Boban Markovi? Orkestar helemaal aan het juiste adres. Orkestleider Markovi?, de enige trompettist in de Top 50 beste instrumentalisten aller tijden van het blad Songlines, is in Servië een levende legende. En nee, dit is geen gezellige hoempapa, dit ...

Lees meer

Voor een zinderend Balkan-feestje ben je bij het Boban Markovi? Orkestar helemaal aan het juiste adres. Orkestleider Markovi?, de enige trompettist in de Top 50 beste instrumentalisten aller tijden van het blad Songlines, is in Servië een levende legende. En nee, dit is geen gezellige hoempapa, dit is een wervelwind van muziek in de categorie hop hoppaaaa en gaan met dit banaan.

“Ik wist niet dat je zo trompet kon spelen!”, riep Miles Davis naar verluid toen hij in 1980 Boban Markovi? hoorde spelen. Niet voor niets won Markovi? maar liefst vijf keer de prestigieuze First Trumpet-prijs op het gezaghebbende Gu?a Trumpet Festival in Servië. Het orkest, onder andere bekend van de soundtrack van Emir Kusturica’s bekroonde films Underground (1995) en Black Cat, White Cat (1998), speelt dan ook al ruim dertig jaar in de Champions League van de zigeunerbrassmuziek.

Op dinsdag 8 februari blaast Markovi? met zijn achtkoppige blazerssectie en twee percussionisten het dak van De Oosterpoort er af. Want reken maar dat dit een kolkend en spetterend feest wordt.

Event met corona toegangsbewijs
Voor een bezoek aan dit event heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs.

Uitsluitend zitplaatsen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 18 september 2022 : vanaf 20:00

Toelichting: verplaatst vanaf 8 februari

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 20,00