Boerendrokte

21 mei, Museumboerderij De Karstenhoeve in RUINERWOLD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Boerendrokte is een soort toneelstuk in en rond de boerderij, waar de bezoeker dwars doorheen loopt. Meer dan 40 vrijwilligers beelden het boerenleven van rond 1920 uit. Tijdens Boerendrokte gaan we 100 jaar terug in de tijd. Vandaag met de bruiloft van de zoon des huizes! De hele dag staat in het...

Lees meer

Boerendrokte is een soort toneelstuk in en rond de boerderij, waar de bezoeker dwars doorheen loopt. Meer dan 40 vrijwilligers beelden het boerenleven van rond 1920 uit.

Tijdens Boerendrokte gaan we 100 jaar terug in de tijd. Vandaag met de bruiloft van de zoon des huizes!

De hele dag staat in het teken van de Boerenbruiloft. De zoon van de familie Karsten treedt vandaag in het huwelijk met de dochter van de burgemeester. Alles en iedereen is in rep en roer. De knechten en meiden zijn druk in de weer, het erf en de boerderij, alles moet er “hemmel” uitzien. De laatste hand moet worden gelegd aan de versieringen en een boog. Vrouw Karsten is zoals gewoonlijk erg kritisch. Voor de bezoekers valt er veel te beleven tijdens deze voorbereidingen! En dan druppelen zo langzamerhand de gasten binnen. Te voet of met een boerenwagen. De deftige ouders van de bruid komen voorrijden in een auto. En dan is het natuurlijk wachten op de bruid en bruidegom. Zij komen met de koets, maar eerst wordt er een rondje door het dorp gereden. Uiteraard zijn de huwelijkse voorwaarden besproken wat niet helemaal goed valt bij de ouders van de bruid. Na de huwelijksplechtigheid (in de baanderhoek) is het tijd voor een toost, toespraken met bijbehorende cadeaus, voordrachten, muziek en gaat men op de foto. Het belooft een enerverende, boerendrokse dag te worden waarbij ook de bezoekers worden betrokken met het wel en wee van de boerenfamilie Karsten en hun bruiloftsgasten. Dus zet 21 mei in uw agenda en beleef de boerenbruiloft van dichtbij mee!
Onder de vaste vrijwilligers bevinden zich vandaag ook enkele “prominente “ gastspelers!

Lees minder

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 1.75 (6 t/m 12 jaar )

Waar is het?

Museumboerderij De Karstenhoeve
Dr. Larijweg 21
7961 NL RUINERWOLD
0522 481447
Info@karstenhoeve.nl