Boerenerf festival

10 september, Boerderij Hermans Dijkstra in MIDWOLDA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op het Boerenerf festival staat de kapitale boerderij Hermans Dijkstra uit 1858 met zijn enorme graanschuur open voor het publiek. De hele dag door brengen vele vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900, het leven van vroeger in beeld. Meiden aan de was, knechten aan het werk, koren dorsen,...

Lees meer

Op het Boerenerf festival staat de kapitale boerderij Hermans Dijkstra uit 1858 met zijn enorme graanschuur open voor het publiek. De hele dag door brengen vele vrijwilligers, gestoken in kleding van rond 1900, het leven van vroeger in beeld.

Meiden aan de was, knechten aan het werk, koren dorsen, vlas repelen, uitleg over naaien en breien, de herenboer, een groepje hannekemaaiers dat langs komt en de arbeiders die door de boer worden uitbetaald. Daarbij dollen een heleboel kinderen in Ot en Sien kleding rond op het erf.

In de schuur is een markt met streekproducten en een ieder kan zijn kunsten vertonen met de Kop van Jut, met ballen gooien, touwtrekken enz.

Een expositie van Keuls steengoed is in de kelderruimte te zien en in de voorkamer een keur aan ondergoed uit vervlogen tijden.

Geniet van de pronkkamers, de rijk versierde gangen, de authentieke koegang, schuur en karnhuis en de imposante kelderruimtes. Kinderen kunnen leren hoe het leven vroeger was en een puzzel oplossen. Met muziek, een terras, een bellenblazer, paarden van het Groninger ras en lekkere hapjes is het een evenement voor de hele familie.

Tevens is de dorpskerk uit 1738 open met beroemd orgel en de Ennemaborg met het atelier van Maya Wildevuur.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 september 2022 : 10:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: een vrije gift in de pot voor de instandhouding wordt op prijs gesteld.

Waar is het?

Boerderij Hermans Dijkstra
Reinste Abdenaweg 1
9681 BC MIDWOLDA
0597 593738
www.boerderijhermansdijkstra.nl
info@boerderijhermansdijkstra.nl