Boerenrockfestival

18 augustus t/m 21 augustus, Festivalterrein in DROUWENERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vier dagen muziek, Enduro, cross, Trekkertrek, kermis en camping! Dat is het Boerenrockfestival in Drouwenermond dat dit jaar voor de 14e keer georganiseerd wordt. Tijdens de editie van 2019 wisten meer dan 40.000 bezoekers het mooie plaatsje op de grens van Groningen en Drenthe te vinden. De verwa...

Lees meer

Vier dagen muziek, Enduro, cross, Trekkertrek, kermis en camping!

Dat is het Boerenrockfestival in Drouwenermond dat dit jaar voor de 14e keer georganiseerd wordt.
Tijdens de editie van 2019 wisten meer dan 40.000 bezoekers het mooie plaatsje op de grens van Groningen en Drenthe te vinden. De verwachting is dat het er dit jaar, van 18 t/m 21 augustus, nog veel meer worden. Het Boerenrockfestival is hot en wordt in de volksmond ook wel de “Zwarte Cross van ’t Noord’n” genoemd. Met zo een vergelijking kun je alleen maar trots zijn als organisatie, toch hebben we zeker wel een eigen identiteit.

Het idee voor her festival is ooit ontstaan in de plaatselijke kroeg waar de band Mooi Wark regelmatig acte de présence gaf. Boerenrock is wat ze speelden en zo was de naam voor het festival ook al snel geboren.

Inmiddels zijn er verschillende muziek stijlen te vinden op het festival. Uiteraard staan er verschillende Boerenrock bands zoals Mooi Wark, Bökkers, Høken met de Heinoos en de Høksons. Maar staan er ook verschillende bekende DJ’s op de podia waaronder Charly Lownoise, DJ Paul Elstak, DJ Roy en Mental Theo. Nederlandstalige muziek is ook ruim vertegenwoordigt met Mart Hoogkamer, Dennie Christian, de Alpenzusjes, Jannes, De Bolle Jan show en Pater Moeskroen maar ook Duitse schlagers worden vertolkt door Victoria (das Helene Fischer double), Proost en Marc Pircher, die zijn dertig jarig artiesten jubileum in Nederland komt vieren met zijn fans. Zondag om 12:00 uur is hij aan de beurt en dan gaan we volledig naar Oostenrijks gebruik Frühshoppen. Er staan ook nog diverse, steengoede coverbands zoals Fragment en Europe op de bühnes. Nog nooit kwamen er zoveel artiesten richting Drouwenermond. Voor de gehele line-up check snel de website www.boerenrockfestival.nl.

Naast de muziek is de cross een belangrijk onderdeel. Vrijdag wordt er een Enduro verreden door bos, langs sloten, door de mais, over de stoppel en weg waar de ronde eindigt op Drouwenermonza, de crossbaan van het Boerenrockfestival. Dit is echt unieke gebeurtenis waar de deelnemers met hun cross- en Enduro-motoren of Quads geen kenteken nodig hebben, enkel een door de organisatie gekeurde motor en een licentie van de M.O.N.
Zaterdag en zondag wordt de Boerenrockcross verreden. Er wordt gecrost met de Olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen. Nog sterker, je kunt niet een winnen want er zit geen wedstrijd element in. De volgende klassen zijn te bewonderen: Leutjescross, de Pubercross, de Gazonmaaierrace, de Wegmotoren-klasse, autocross, autorodeo, Bangerstox, driewieler-klasse, Ford Sierra klasse, motorcross, Quadraces en de Gekkenhuisklasse. De Gekkenhuisklasse is het spektakelstuk, het carnaval op wielen.

In 2019 hebben we sinds lange tijd weer een trekkertrek georganiseerd. Toen werd er alleen op de zaterdag gereden. In 2022 heeft de organisatie de pullers bereid gevonden om zowel op de zaterdag als op de zondag de sleepwagen over de baan te sleuren. Sport, hobbysport, supersport en demo’s zullen het deelnemersveld vormen en de bezoekers regelmatig de rillingen over de rug laten gaan.

Er is nog veel meer vermaak. De Kermis met o.a. een zweefmolen, een bank en een heus reuzenrad, acteurs die allerlei typetjes spelen en het publiek proberen te vermaken, voor de kleinsten zijn er meerdere springkussens en is er een kinderweide met allerlei leuke activiteiten.

Het is beslist de moeite waard om in het derde weekend je voertuig eens richting Drouwenermond te sturen. Donderdag om 09:00 uur gaat de camping , of Klamping zoals wij hem noemen, open en dan komen er 4500 Klampingasten vier dagen kamperen om maar niets van dit gruwelijk gave festival te missen. Naast Klampingkaarten zijn er vier dagen kaarten en dagkaarten verkrijgbaar via de website en bij de festivalingang.

Als laatste willen we de zaterdag nog even uitlichten. Mooi Wark, Martin Sterken en DJ Roy hebben het “Brockers Anthem” speciaal voor het Boerenrockfestival geschreven. Zaterdagavond worden de video opnames voor de videoclip gemaakt. Hier kun je bij zijn en een rol inspelen. Deze avond wordt net als alle andere avonden met een grote vuurwerkshow afgesloten.

Tot Boerenrock.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 18 augustus 2022 : 19:00 - 1:00
vr 19 augustus 2022 : 12:00 - 2:00
za 20 augustus 2022 : 11:00 - 2:00
zo 21 augustus 2022 : 11:00 - 18:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 16.34 € 16.34
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Toelichting: de aangegeven prijs is de goedkoopste dagkaart.

Voorverkoop: https://shop.paylogic.com/36fb353542884d54bec4ccf69911ec61.