Bolletongersdei

6 oktober, Centrum in BOLSWARD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Agrarisch feest met diverse activiteiten. In 2014 is de Stichting Bolletongersdei opgericht, met als ambitie deze historische Bolswarder dag door te laten groeien. Bolletongersdei is de verbinding tussen Stad en Platteland. Wat is de aard van ons voedsel? Bolletongersdei staat bol van activiteite...

Lees meer

Agrarisch feest met diverse activiteiten.

In 2014 is de Stichting Bolletongersdei opgericht, met als ambitie deze historische Bolswarder dag door te laten groeien. Bolletongersdei is de verbinding tussen Stad en Platteland.

Wat is de aard van ons voedsel? Bolletongersdei staat bol van activiteiten hier omtrent: Markt, Argrarische beurs, Educatief programma, Kermis en spelactiviteiten en de ringrijderij op donderdagavond.

De letterlijke vertaling van dit enigszins lastige woord is Stierendonderdag en verwijst naar de jaarmarkt. In vroegere tijden kwamen de boeren met hun vrouwen op de laatste donderdag (tongersdei) in november naar de stad om pacht te betalen en in te slaan voor de winter.

Deze traditie wordt in ere gehouden door het organiseren van deze jaarmarkt op de eerste donderdag in oktober.

Hét vierdaagse agrarische feest Bolletongersdei is jaarlijks begin oktober in Bolsward. Op woensdagmiddag is de aanvang met de kermis die tot zaterdag is op Plein 1455. De donderdag is de belangrijkste dag met een grote braderie in het centrum, een beleefplein met o.a. presentatie en verkoop van vee op de Nieuwmarkt en het ringrijden. Het feest wordt afgesloten met het populaire BolleBOP.

Lees minder

Links

Waar is het?

Centrum

8701 DT BOLSWARD