Bruggen verbinden - Vriendschap behoeft geen taal

15 juni t/m 30 september, Bibliotheek Cultuurhuis De Klinker in WINSCHOTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zeventien kunstenaars van kunstproject Internationaal Plein Air (schilderijen) en Theo van Krimpen (beelden). Tot 1 oktober kunt u schilderijen van zeventien kunstenaars bezichtigen in de expositie op de 2e etage van Cultuurhuis De Klinker. In de foyer, op de begane grond, stelt Theo van Krimpen ...

Lees meer

Zeventien kunstenaars van kunstproject Internationaal Plein Air (schilderijen) en Theo van Krimpen (beelden).

Tot 1 oktober kunt u schilderijen van zeventien kunstenaars bezichtigen in de expositie op de 2e etage van Cultuurhuis De Klinker. In de foyer, op de begane grond, stelt Theo van Krimpen beelden tentoon.

Al vanaf begin jaren 90 bestaat een vriendschapsband tussen 'Cultuur- en Kunstkring Rhauderfehn' en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberië. Daar kwamen Nederlandse connecties bij met bestuursleden van kunstgenootschap 'Kunst aan de rand van Nederland'. De lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten zoals deze reizende tentoonstelling.

In 2018 bezochten drie Duitse en drie Nederlandse kunstschilders steden en gebieden in West-Siberië en Rusland. Samen met regionale kunstenaars werd ‘en Plein Air’ geschilderd. In 2019 vond een tegenbezoek plaats en schilderden de kunstenaars in Rhauderfehn, Leer, Volendam, Zaanse Schans en op het Waddeneiland Wangerooge.

Ongeveer 70 schilderijen, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch, zijn samengebracht in deze gevarieerde expositie. De expositie kreeg de passende ondertitel ‘bruggen verbinden, vriendschap behoeft geen taal’ en wordt vergezeld door een catalogus.

In de vitrines, in de foyer, zijn beelden te zien van Theo van Krimpen die zich enkele jaren geleden in Bellingwolde vestigde. Uit zijn werk is duidelijk af te leiden dat hij, in zowel artistiek als in ambachtelijk opzicht, zijn vak verstaat. Hij gaf ruim 40 jaar les in Amsterdam als docent beeldende vorming.

Informatie: www.kunstkreis-rhauderfehn.de en www.kunstaanderandvannederland.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 15 juni 2021 t/m donderdag 30 september 2021

dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-14:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Bibliotheek Cultuurhuis De Klinker
Mr. D.U.stikkerlaan 251
9675 DG WINSCHOTEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader