Camerata Trajectina - Treur Nederland

26 januari 2023, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Rampliederen door de eeuwen heen: een muzikaal juweeltje Camerata Trajectina Wendy Roobol, sopraan Nico van der Meel, tenor Saskia Coolen, blokfluit en viola da gamba Lidewij van der Voort, viool Cassandra Luckhardt, viola da gamba en cello Constance Allanic, harp en viola da gamba Arjen Verhage, l...

Lees meer

Rampliederen door de eeuwen heen: een muzikaal juweeltje

Camerata Trajectina
Wendy Roobol, sopraan
Nico van der Meel, tenor
Saskia Coolen, blokfluit en viola da gamba
Lidewij van der Voort, viool
Cassandra Luckhardt, viola da gamba en cello
Constance Allanic, harp en viola da gamba
Arjen Verhage, luit en gitaar
Vaughan Schlepp, fortepiano

Van de pest tot corona, van de Sint-Elisabethsvloed in 1421 tot de watersnood van 1953: Camerata Trajectina bezingt al deze rampen en geeft een fascinerend overzicht van Nederlandse rampliederen, inclusief een speciaal gecomponeerd coronalied.

70 jaar geleden: De watersnood van 1953, meestal aangeduid als de Watersnoodramp of Februariramp en aanvankelijk ook wel als Sint-Ignatiusvloed of Beatrixvloed, voltrok zich in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953.

Als mensen door een ramp worden getroffen, zoeken ze vaak troost bij elkaar. Minder bekend is dat er een lange traditie van rampliederen bestaat: door samen te zingen zochten mensen steun bij elkaar. In haar onderzoek naar de verwerking van rampen in Nederland stuitte Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, op liederen over branden, overstromingen, droogte en insectenplagen. Samen met haar is een selectie van deze liederen op cd gezet. Zo ontstaat een fascinerend beeld van de manieren waarop mensen vroeger rampspoed verwerkten.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 26 januari 2023 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: www.harmonie.nl.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00