CELebration & Open Huis

26 november, Collectief Edelsmeden Leeuwarden (CEL) in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tijdens ons Jubileumfeest ontmoet je edelsmeden, bewonder je sieraadexposities en zie je demonstraties van handgraveren en edelstenen slijpen. Ontdek het geheim van de smid bij CEL! Tijdens ons feestelijke Open Huis ontmoet je edelsmeden, zie je live demonstraties van bijzondere technieken zoals ha...

Lees meer

Tijdens ons Jubileumfeest ontmoet je edelsmeden, bewonder je sieraadexposities en zie je demonstraties van handgraveren en edelstenen slijpen.

Ontdek het geheim van de smid bij CEL! Tijdens ons feestelijke Open Huis ontmoet je edelsmeden, zie je live demonstraties van bijzondere technieken zoals handgraveren, edelstenen slijpen en stenen zetten. Ook hebben we leuke acties en activiteiten voor alle leeftijden. Bij onze "stille veiling" kun je hele bijzondere sieraden en workshops winnen. En onze eigen Mata Hari komt ook met een meet & greet!
Onze geslaagde edelsmeden van de opleiding tot edelsmid exposeren hun unieke examenwerk. En met trots presenteren wij jullie onze vernieuwde werkplaats voor edelsmeden en de nieuwste CEL- sieraadcollecties.

Geïnspireerd en vol energie door Leeuwarden Culturele Hoofdstad trokken wij met een aantal edelsmeden eind 2018 de stoute schoenen aan. We schreven ons in bij de Kamer van Koophandel met als doel de oude smederij van de Blokhuispoort nieuw leven in te blazen. En dat lukte met de opening in 2019 van Collectief Edelsmeden Leeuwarden, oftewel CEL! Wat hebben wij een toffe plek en wat genieten we van de makers, de sieradencollecties en wat hebben we een tof programma waarbij wekelijks meer dan 100 enthousiastelingen komen smeden! De afgelopen jaren waren met ups en downs. Mede dankzij onze samenwerking met vele enthousiaste smeders, collega's en vrienden van CEL zijn ook wij door de moeilijke tijden gekomen en kunnen we nu zeggen dat we alsnog een prachtig jaar hebben! De eerste geslaagden van de opleiding, een supertof team van collega's die wekelijks meehelpen om het collectief te laten groeien en bloeien.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 26 november 2022 : 13:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Collectief Edelsmeden Leeuwarden (CEL)
Blokhuisplein 40
8911 LJ LEEUWARDEN
0615003541
www.edelsmedenleeuwarden.nl
sanne@edelsmedenleeuwarden.nl