Charles Goudsmit - Staand op de dijk, zie ik bloemen

14 augustus, Synagoge in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In deze voorstelling over identiteit en verleden ontmoet Charles Goudsmit onder anderen zijn joodse overgrootvader Salomon. Staand op de dijk, zie ik bloemen is de titel van een bijzondere voorstelling over identiteit en verleden van Charles Goudsmit. De multiculturele theatermaker ontmoet in zijn ...

Lees meer

In deze voorstelling over identiteit en verleden ontmoet Charles Goudsmit onder anderen zijn joodse overgrootvader Salomon.

Staand op de dijk, zie ik bloemen is de titel van een bijzondere voorstelling over identiteit en verleden van Charles Goudsmit. De multiculturele theatermaker ontmoet in zijn voorstelling op 14 augustus in Groningen onder anderen zijn joodse overgrootvader Salomon Goudsmit. Staand op de dijk, zie ik bloemen is onderdeel van de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed in Groningen.

Charles Goudsmit is van joodse, Afrikaanse en Indonesische afkomst. Zijn familie was altijd op weg, meestal onvrijwillig, op zoek naar een veilige plek. Zijn joodse voorvader Salomon ging begin 20e eeuw naar het toenmalige Nederlands-Indië.

Bij achterkleinzoon Charles Goudsmit riep deze achtergrond vragen op over zijn identiteit en verleden. Waar ben je en met wie ben je? Hoe beweeg je je tussen anderen?

Met deze existentiële vragen probeert hij in Staand op de dijk, zie ik bloemen het heden in bedwang te houden met verhalen, poëzie en muziek. In flarden van gedachten ontmoet hij drie generaties voor hem, waaronder zijn joodse overgrootvader Salomon Goudsmit. In de voorstelling spelen zowel littekens van het verleden als hoop voor de toekomst een belangrijke rol.

Charles Goudsmit wordt ondersteund door Rolf Krikke op synthesizer en Mamour Seck op drums.

Reserveren is wenselijk d.m.v. van een bericht naar reserveren@synagogegroningen.nl o.v.v. 'Voorstelling Charles Goudsmit'

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 14 augustus 2022 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Synagoge
Folkingestraat 60
9711 JZ GRONINGEN
06 28192619
www.synagogegroningen.nl
info@synagogegroningen.nl