Choral Voices

1 oktober, Grote Kerk in VEENDAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdagavond 1 oktober komen Choral Voices o.l.v. Daniël Rouwkema en organist Euwe de Jong dit concert geven. Het orgel wordt ingezet voor de begeleiding van het koor, voor de begeleiding van de samenzang en als solo-instrument. Het concert staat grotendeels in het teken van Engelse kerkmuziek...

Lees meer

Op zaterdagavond 1 oktober komen Choral Voices o.l.v. Daniël Rouwkema en organist Euwe de Jong dit concert geven.

Het orgel wordt ingezet voor de begeleiding van het koor, voor de begeleiding van de samenzang en als solo-instrument. Het concert staat grotendeels in het teken van Engelse kerkmuziek.

Het koor zal natuurlijk voor in de kerk zingen, maar ook vanuit de organistenkamer, die in 1928 door dr. Fried Schmidt-Marlissa werd vergroot en akoestisch aangepast, om ruimte te bieden aan een klein koor of een ensemble.

Tijdens dit concert is het Faber en Dienesorgel (voorlopig) voor het laatst te horen. Hierna begint de restauratie, die tot eind 2023 zal duren.

Choral Voices is een gerenommeerd koor uit Groningen, dat in binnen- en buitenland lovende recensies krijgt voor hun interpretatie van Engelse koormuziek. In stad en provincie is veel waardering voor hun maandelijkse 'Evensong' in de Nieuwe Kerk te Groningen.

Daniël Rouwkema (*1974) werd op zijn 14de benoemd als organist in Smilde. Van jongs af aan componeerde en arrangeerde hij muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek.

Zijn werken voor koor en orgel lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Geïnspireerd door grootheden als Herbert Howells (1892-1983) en John Rutter (*1945) schrijft hij toegankelijke melodieën en zettingen, gebaseerd op liturgische teksten en geliefde hymnen uit de Anglicaanse traditie.

Van 2002 tot 2005 werkte Rouwkema in Chester (Chester Cathedral) en in Belfast waar hij als Master of Music van de St. George's Church organist en dirigent van het jongens- en mannenkoor was.

Momenteel is hij artistiek leider van Vocaal Ensemble Magnificat te Emmen, Koorvereniging Concertante te Voorburg, Choral Voices te Groningen en de Utrechtse Schola Davidica. Met de twee laatst genoemde gezelschappen verzorgt hij iedere maand een Choral Evensong in de Groningse Nieuwe Kerk en de Janskerk in Utrecht.

Euwe de Jong (*1956) is directeur van de Schumann Akademie te Zwolle en docent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium in Utrecht. De Jong is geen onbekende in Veendam, hij is daar deels opgegroeid als zoon van ds. F. de Jong, predikant van de gereformeerde Kandelaarkerk van 1968-1975. Hij kent de mogelijkheden van het Faber en Dienesorgel bijzonder goed. In 2015 heeft hij, samen met zijn broer Sybolt, een CD-opname gemaakt: 'Euwe en Sybolt de Jong bespelen vierhandig het Faber en Dienes orgel in de Grote Kerk van Veendam'.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 19:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00
Kinderen : € 5.00 (t/m 12 jaar)

Waar is het?

Grote Kerk
J.G. Pinksterstraat 5
9641 AX VEENDAM