geannuleerd

Christien Crouwel: Kerst in tijden van religieuze ongeletterdheid

10 december 2019, Catharijne Convent in UTRECHT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. Daarmee houdt de kennis van veel Nederlanders wel zo'n beetje op, als het gaat om het bekendste christelijke feest. Toch zitten de kerken tijdens de kerstdagen voller dan op andere momenten en niet alleen met vaste bezoekers. Wat trekt mensen op die dag...

Lees meer

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. Daarmee houdt de kennis van veel Nederlanders wel zo'n beetje op, als het gaat om het bekendste christelijke feest. Toch zitten de kerken tijdens de kerstdagen voller dan op andere momenten en niet alleen met vaste bezoekers. Wat trekt mensen op die dagen hun huizen uit, naar kerstspelen, zangdiensten en nachtmissen? Wat zoeken ze daar? En vinden ze het ook? Hoeveel theologische of religieuze bagage heb je eigenlijk nodig om iets van het kerstverhaal te begrijpen? Of kun je met een ongeletterde onbevangenheid net zo goed toegang tot de diepere betekenis van dit feest krijgen? 
 
Over deze en andere vragen zal Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, zich uitspreken. Van Anite Haverkamp, feestexpert en educator van het Catharijneconvent, is er een column over het verhaal van kerst tussen alle kerstbomen, kerstballen, cadeautjes en gezelligheid. Het Catharijneconvent dat zich opmaakt voor het Kerstival 2019 biedt gastvrij onderdak aan deze lezing.
 
Het Goede Leven is een nieuw (digitaal) platform voor bezinning, opinie, inspiratie en ontmoeting vanuit christelijk-sociale waarden. Op www.hetgoedeleven.nl publiceren vele tientallen auteurs en columnisten hun visie op de actuele ontwikkelingen in maatschappij, politiek en kerk. Het Goede Leven organiseert in het hele land regelmatig evenementen met spraakmakende sprekers.

Programma

Dinsdag 10 december 2019 – Museum Catharijne Convent Utrecht 
 
19.00-19.30u Inloop en ontvangst met koffie of thee 
19.30-19.45u Lezing Marieke van Schijndel (Catharijne Convent)
19.45-20.15u Lezing Christien Crouwel
20.15-20.25u Voordracht Column door Anite Haverkamp 
20.25-20.45u Pauze 
20.45-21.30u Vragen uit het publiek 
21.30u Afsluiting
 

Informatie 

De kosten voor deze lezing bedragen €15,- per ticket, dit is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. De kosten voor een drankje tijdens de pauze of nazit zijn voor eigen rekening. 
 
Kijk voor meer informatie en evenementen van Het Goede Leven op www.hetgoedeleven.nl.

Tickets niet ontvangen in de mail of kwijtgeraakt? 

Geen nood, via deze link kun je je tickets rechtstreeks downloaden. Het enige wat je nodig hebt is het EV-nummer dat in de betaalomschrijving op je bankafschrift staat. 

Lees minder

Links

Data en tijden

di 10 december 2019 : 19:30 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader