Cineragua

22 september, Cultureel Studenten Centrum Usva in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 22 september organiseert Stedenband Groningen-San Carlos alweer voor de zevende keer de Nicaraguaanse filmavond Cineragua! Omdat we dit jaar 35 jaar bestaan is dit een speciale editie waar twee korte Stedenbandfilms in première gaan. Marga Hoijtink en Miguel Ángel Ruíz Rivera belichten elk in h...

Lees meer

Op 22 september organiseert Stedenband Groningen-San Carlos alweer voor de zevende keer de Nicaraguaanse filmavond Cineragua! Omdat we dit jaar 35 jaar bestaan is dit een speciale editie waar twee korte Stedenbandfilms in première gaan.

Marga Hoijtink en Miguel Ángel Ruíz Rivera belichten elk in hun films het leven in Nederland en Nicaragua en kijken naar verschillen en overeenkomsten. De hoofdfilm is Días de Luz/Days of Light van zes verschillende regisseurs die elk tekenden voor éénvan de verhalen. De film speelt zich af in Midden-Amerika en heeft als centraal thema: wat gebeurt er als er dagen geen elektriciteit is en je niet wordt afgeleid door de constante ruis van gadgets en technologie?

In Días de Luz reizen we af naar Guatemala, Nicaragua, Panama, Costa Rica, Honduras en El Salvador waar we meegenomen worden in het dagelijks leven van
uiteenlopende hoofdpersonen tijdens een dagenlange stroomstoring veroorzaakt door een zonnestorm. We volgen de kleine Toñito die met zijn oma in El Salvador op weg is naar zijn zieke moeder; Pastoor Pedro in Costa Rica, die met zijn dochter een kerk probeert draaiende te houden; de bijna 15 jarige Ana in Nicaragua die zich, ondanks de afwezigheid van haar ouders, verheugt op haar grootste verjaardagsfeest; Rosa in Honduras die de liefde van haar man opnieuw probeert aan te wakkeren; Romelia die in Panama als huishoudster werkt voor een miljonairsechtpaar, en tot slot een inheems stel in Guatemala dat een gewonde vreemdeling in huis haalt om voor te zorgen.
Vriendschap, vertwijfeling, hoop, verlangen, teleurstelling, vertrouwen, liefde en geloof spelen de hoofdrol in deze ogenschijnlijk kleine, maar tegelijk juist grote gebeurtenissen, die de levens van elk van hen tekenen.

De film won twee prijzen tijdens het Internationaal Filmfestival Ícaro.

Lees minder

Data en tijden

wo 22 september 2021 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultureel Studenten Centrum Usva
Munnekeholm 10
9711 JA GRONINGEN
050 3634670
www.usva.nl
usva@rug.nl

€ 12,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader