Circa - Sacre

2 september, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De circusversie van een meesterwerk vol fysieke poëzie en grensverleggende acrobatiek Circa behoort tot ‘s werelds toonaangevendste gezelschappen op het gebied van modern circus, dat beweging, dans, muziek, theater en circus versmelt. Het gezelschap uit Australië verkoopt op alle continenten uit me...

Lees meer

De circusversie van een meesterwerk vol fysieke poëzie en grensverleggende acrobatiek

Circa behoort tot ‘s werelds toonaangevendste gezelschappen op het gebied van modern circus, dat beweging, dans, muziek, theater en circus versmelt. Het gezelschap uit Australië verkoopt op alle continenten uit met extreem krachtige en ontroerende optredens en blijft de grenzen van de kunstvorm verleggen.
De circusversie van een meesterwerk
Met Sacre laat het gezelschap opnieuw zien waar het voor staat: vernieuwing, fysieke poëzie en grensverleggende acrobatiek. Circa brengt Stravinsky’s beroemde Le Sacre du Printemps voor het eerst in een circusversie. Pulserend van spanning en doordrenkt met donkere humor, onderzoeken tien dansers in een explosie van fysieke kracht de onderlinge verbondenheid van de mens. De productie kent een geraffineerd lichtontwerp en Philippe Bachman componeerde opzwepende nieuwe muziek, die naast de oorspronkelijke klanken van Le Sacre zal klinken.
Le Sacre du Printemps
Le Sacre du Printemps van Diaghilev’s Ballets Russes ging in première in het Parijse Théátre des Champs-Elysées in 1913. De muziek van Stravinsky en de choreografie van Vaslav Nijinsky zorgden voor een grote revolutie in de dans- en muziekwereld.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 september 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 24.00

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl