Client E. Busken

17 mei, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel door Internationaal Theater Amsterdam. Tegen zijn wil verblijft E. Busken op de gesloten afdeling voor hoogbejaarden. Hij voelt zich als een kleuter behandeld, weigert te spreken en geeft zich over aan een stroom herinneringen en observaties van zijn medebewoners en het verplegend personeel....

Lees meer

Toneel door Internationaal Theater Amsterdam.

Tegen zijn wil verblijft E. Busken op de gesloten afdeling voor hoogbejaarden. Hij voelt zich als een kleuter behandeld, weigert te spreken en geeft zich over aan een stroom herinneringen en observaties van zijn medebewoners en het verplegend personeel. Raaskalt hij of is hij, zoals hij zelf beweert, nog bij zijn volle verstand? Haalt hij werkelijke herinneringen op of fantaseert hij een rijk gevuld leven bij elkaar?

Gijs Scholten van Aschat bewerkte Cliënt E. Busken, de laatste roman van Jeroen Brouwer, tot een theatervoorstelling met muziek van Jip van den Dool. Toen hij boek van Brouwers las, zag hij meteen een voorstelling in het monumentale bouwwerk van taal, waar werkelijkheid, droom en herinnering niet van elkaar te onderscheiden zijn. Maria Kraakman debuteert als regisseur bij Internationaal Theater Amsterdam: “We worden oud, takelen af en zijn overgeleverd aan de zorg door vreemden. Godzijdank hebben we Jeroen Brouwers en zijn feestelijke en vlijmscherpe taalmonument dat zelfs de dood op afstand houdt, ons troost en doet lachen.”

Lees minder

Links

Data en tijden

di 17 mei 2022 : 20:15 - 22:15

Prijzen

Volwassenen : € 22.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 22,50