Collin de Bruin en Conny Muilwijk

29 mei t/m 21 juli, Inter Art in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie van collages met knipgedichten en schilderijen met eitempera en bladgoud van Collin de Bruin en glasobjecten van Conny Muilwijk. Collin de Bruin geeft al 35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij nu drie dagen per week in zijn atelier. Zijn hele leven maa...

Lees meer

Expositie van collages met knipgedichten en schilderijen met eitempera en bladgoud van Collin de Bruin en glasobjecten van Conny Muilwijk.

Collin de Bruin geeft al 35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij nu drie dagen per week in zijn atelier.

Zijn hele leven maakt hij al tekeningen, schilderijen, poëzie en verhalen. Vorig jaar vond hij een manier waarop hij het beeldende met het schrijven kon combineren: collages. Collin: “Ik zoek in oude boeken naar woorden die me op dat moment raken. En het ene woord zoekt als het ware de andere en het wordt een gedicht. Het gedicht geeft een gevoelsrichting, maar ik wil niet te veel invullen. Daarna zoek ik in oude boeken en tijdschriften naar afbeeldingen die passen bij het karakter van de tekst. Die zoek ik intuïtief, maar zeker niet willekeurig. Ik kan bij elk onderdeel van het werk vertellen waarom ik dat deel heb gekozen”. Het resultaat is een prachtige serie collages met knipgedichten die je raken.

Naast de collages laat Collin schilderijen zien die hij gemaakt heeft met tempera en bladgoud. Tempera is een oude verfsoort die alle kunstschilders lang geleden zelf maakten met eigeel en pigment, toen er nog geen olieverf bestond.

Collin is lid van Kunstenaars Vereniging Flevoland.

Van Conny Muilwijk zijn er kleurige schalen en sieraden (kettinghangers en oorbellen) van glas te zien. Conny is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en techniek. Zij heeft gemerkt dat haar scheppingsdrang het beste tot haar recht komt als ze gebruik maakt van moderne technieken, leidend tot abstracte werken.

Conny is lid van Kunstenaarscollectief Souza.

De exposities bij keukenbedrijf Inter Art worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 29 mei 2021 t/m woensdag 21 juli 2021

dinsdag : 10:00-16:30
woensdag : 10:00-16:30
donderdag : 10:00-16:30
vrijdag : 10:00-16:30
zaterdag : 10:00-16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Inter Art
Oosterbracht 22
7821 CJ EMMEN

Gerelateerde evenementen

Loader